MENIU

Rusia NU se oprește! O nouă desfășurare de forțe, în Belarus, la granița cu Ucraina - imagine din SATELIT

Desfășurare de forțe în Belarus, la granița cu Ucraina / Captură foto

Imaginile din satelit arată o nouă desfășurare a peste 100 de vehicule militare și zeci de corturi ale trupelor rusești în sudul Belarusului, lângă granița cu Ucraina.

Imaginile publicate de Maxar Technologies, care urmărește de câteva săptămâni acumularea forțelor rusești la granița cu Ucraina, relatează Reuters, care citează Maxer, o companie privată din SUA.

Imaginile arată, de asemenea, că un nou spital de campanie a fost construit într-o garnizoană militară din vestul Rusiei, aproape de granița cu Ucraina, spune Maxar, într-un comunicat.

Reamintim că Maxar este aceeași agenție care a publicat și la începutul acestei luni, mai exact pe 11 februarie, imagini din satelit care arătau că mișcările Rusiei ce constau în trupe și armament în zona de graniță cu Ucraina.

Președintele Vladimir Putin a ordonat trupelor ruse să intre în estul Ucrainei, într-o acțiune - spune el - de menținere a păcii, la doar o zi după ce Moscova a recunoscut regiunile separatiste Donețk și Lugansk ca fiind regiuni independente.

La scurt timp, președintele american Joe Biden a răspuns mutării lui Putin prin impunerea de noi sancțiuni, numind mișcările militare ale Moscovei drept „începutul unei invazii ruse a Ucrainei”.

Transportoare de echipamente grele, folosite în mod normal pentru mutarea tancurilor, artileriei și a altor echipamente grele, au fost văzute î în vestul Rusiei, n apropierea graniței cu Ucraina, precum și multe alte noi desfășurări de trupe, potrivit Maxar.