MENIU

Rusia NU a avut niciodată intenția de a rezolva conflictul cu Ucraina pe cale diplomatică! DETALIUL care dezvăluie planul lui Putin

Vladimir Putin, președintele Rusiei / Foto: Profimedia

Declarația de Război la adresa Ucrainei prezentată de președintele rus Vladimir Putin în această dimineață a fost înregistrată încă de luni, 21 februarie, potrivit presei ruse citate de The Guardian. Mai mult decât atât, similaritățile dintre imaginea și vestimentația liderului de la Kremlin din această dimineață cu apariția sa de la începutul acestei săptămâni au ridicat din start semne de întrebare cu privire la momentul înregistrării declarației de război.

Cotidianul rus Novaya Gazeta a descoperit că, potrivit metadata fișierului video care a fost publicat pe site-ul oficial al președinției ruse a fost creat pe 21 februarie, la ora 7 PM, adică cu trei zile înainte de anunțul efectiv al acțiunilor militare împotriva Ucrainei.

Acest fapt demonstrează, practic, că Vladimir Putin nu a luat în considerare rezolvarea conflictului pe cale diplomatică, în ciuda declarațiilor oficiale făcute în acest sens.
 
Nu mai departe de ziua de ieri, liderul de la Kremlin susținea, cu ocazia zilei Naționale a Apărărtorilor Patriei, că  este încă deschis unui dialog și unei soluții diplomatice, dar ”interesele și securitatea cetățenilor Rusiei nu sunt negociabile”.

Președintele american Joe Biden spunea, încă de marți seara, că toate acțiunile Rusiei arată că demersurile diplomatice ale Kremlinului "nu sunt serioase". 

Mai mult decât atât, cu doar o zi în urmă, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, anunța anularea întâlnirii între președintele Joe Biden și omologul său rus, Vladimir Putin.

„În acest moment, cu siguranță (întâlnirea - n.r.) nu este în planuri”, declara purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, care a adăugat că pentru un astfel de summit ar fi necesară o detensionare a conflictului cu Ucraina, potrivit BBC și News CGTN.

Anterior acestui anunț, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat, la rândul său, că a anulat o întâlnire cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, programată pentru joi, 23 februarie.

Declarația de Război a lui Vladimir Putin

“Circumstanțele ne cer să acționăm decisiv și imediat. Republica Poporului Donabs ne-a cerut ajutorul. În această privință, în acord cu articolul 51, secțiunea 7 din Carta Națiunilor Unite, cu sancțiunea Consiliului Federației și în acord cu tratatele de prietenie ratificate de Adunarea Federală și în baza acordurilor de asistență mutuală cu republicile Donețk și Luhansk, am decis să conduc o operațiune militară specială.

Scopul acesteia este de a proteja oamenii care au fost supuși timp de opt ani abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev, iar pentru aceasta ne vom strădui să demilitarizăm și să denazificăm Ucraina, precum și să-i aducem în fața justiției pe cei care au comis numeroase crime sângeroase împotriva populației pașnice, inclusiv cetățeni ai Federației Ruse.

Dragi compatrioți, sunt sigur că soldații și ofițerii forțelor armate ale Rusiei devotați țării lor își vor îndeplini cu profesionalism și curaj datoria. Nu am nicio îndoială că autoritățile de toate nivelurile vor acționa coordonat și eficient”, a declarat Putin, joi dimineața, relatează HotNews.ro.