MENIU

Rusia acuză oficial România că trimite arme Ucrainei: Știm acum ce înseamnă ajutor umanitar, recunoașteți totul!

Sursa foto: Pixabay

Ministerul rus de Externe a cerut României să recunoască livrările de armament pe care Bucureștiul le-ar trimite Ucrainei, acuzând că Rusia „știe acum” ce înseamnă ajutoarele umanitare acordate de țara noastră statului vecin.

Declarațiile îi aparțin Mariei Zaharova, purtătoarea de cuvânt a instituției, și au fost postate pe site-ul MAE de la Moscova, mid.ru.

„Aceasta este prima oară când s-a aflat atât de explicit și public, deși anterior pe platformele social media au apărut înregistrări video care arată folosirea unor obuze fabricate în România folosite de forțele armate ucrainene”, a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, în fața jurnaliștilor ruși.

„Autoritățile române simt evident un disconfort moral legat de îndeplinirea directivelor NATO de a trimite tot mai multe transporturi mortale, dându-și seama de consecințele reale ale acestei politici motivate de ideologie. În locul acestei rușini false, ei ar trebui să recunoască totul. Spuneți poporului vostru și lumii întregi cum stau cu adevărat lucrurile. Nu vă fie frică. Trimiterea repetată de arme naționaliștilor ucraineni cu care să lupte împotriva propriului popor nu face decât să prelungească conflictul (în caz că Bucureștiul nu știe) și duce la mai multe victime.

Cei care fac asta împărtășesc responsabilitatea cu regimul naționalist de la Kiev pentru crimele, sângele și suferința pe care doar le vor înmulți. Dacă oficialii români cred că toate acestea sunt irelevante, este opinia lor. Dar ar fi frumos să împărtășească niște <<dezvăluiri>> despre aceste transporturi. Ce trimit ei regimului de la Kiev?”, a conchis Maria Zaharova.

Guvernul român a negat că a trimis obuze armatei ucrainene

Pe 8 august, administratorii cunoscutei pagini de Twitter Ukraine Weapons Tracker care monitorizează armamentul și echipamentele folosite în războiul din țara vecină, a distribuit o înregistrare video despre care afirma că arată soldați ucraineni folosind obuze de 122 mm fabricate de Romarm în 2022.

Mai multe articole despre:
rusia rusia acuzatii romania razboi ucraina