MENIU

Rusia își întărește flancul sud-vestic. "Ne pregătim pentru a distruge potențialul inamic"

Rusia și-a întărit flancul sud-vestic ca urmare a sporirii prezenței NATO la granițele sale și pe fondul instabilității din Ucraina, a declarat miercuri ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, citat de Reuters.

Moscova a amplasat mai multe sisteme de apărare aeriană în sud-vest și contingente "autonome" de trupe în Crimeea, a spus Shoigu într-o reuniune la ministerul Apărării, transmisă de televiziunea de stat.

"Din 2013 ... am format patru divizii, nouă brigăzi și 22 de regimente", a spus el. "Acestea includ două brigăzi înarmate cu sisteme Iskander, care au permis majorarea puterii de foc pentru a distruge potențialul inamic".

Acesta susține că eficiența sistemelor de apărare antiaeriană în zonă strategică nord-vestică a crescut de 1,5 ori în ultimii trei ani.

"Trupele din district au fost reechipate și au primit noi avioane și sistemele de apărare antirachetă S-300V4, S-400, Buk-M2, sistemul mixt de rachete sol-aer cu rază scurtă și medie de acțiune Pantsir-S1 și sisteme antiaeriene", a spus acesta, potrivit Hotnews.ro.

Mai multe articole despre:
Rusia