MENIU

Rusia depășește China la numărul de contaminări cu noul coronavirus. O parte dintre măsurile de restricție, prelungite în continuare

putin

Rusia a depășit China în ceea ce privește numărul de infectări cu noul coronavirus, fapt pentru care președintele rus, Vladmir Putin, a decis să prelungească până pe 11 mai, în Moscova, zilele libere plătite pentru oamenii care se află în izolare la domiciliu. Decizia a fost luată după ce numărul cazurilor raportate se apropie de 100.000, în creștere cu peste 5.800 în ultimele 24 de ore, iar cel al deceselor a ajuns la 972, informează RRA.

Vă reamintim că în China au fost raportate până în prezent 88,423 de cazuri de contaminare cu COVID-19.

Președintele rus a avertizat că epidemia se află la apogeu și a cerut în mod repetat populației să respecte regulile impuse de autorități.

În ceea ce privește măsurile de autoizolare, ca și restricțiile în domeniul circulației și activităților economice, care în majoritatea regiunilor expirau astăzi, acestea vor fi decise în continuare la nivel regional.
 
Pe de altă parte, Putin a cerut Guvernului să pregătească planul de ridicare graduală al restricțiilor începând cu data de 12 mai, precum și un nou pachet de măsuri în sprijinul populației și economiei, ca și un plan național privind normalizarea vieții economice și refacerea veniturilor populației.
 
Potrivit liderului de la Kremlin, datorită măsurilor preventive, Rusia a reușit să frâneze propagarea epidemiei, Putin subliniind însă că situația rămâne grea, vârful nu a trecut, iar riscul contaminării atinge acum cote maxime, mai arată sursa citată
Mai multe articole despre:
rusia moscova masuri coronavirus