MENIU

Rusia continuă să caute voluntari care să lupte în Ucraina

Război Rusia-Ucraina / Sursa foto: Profi Media

Rusia continuă să caute voluntari care să lupte în Ucraina. Potrivit Ministerului Britanic al Apărării, Moscova a creat o nouă unitate militară numită corpul trei de armată prin intermediul căreia recrutează bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, fără experienţă militară obligatorie. 

Noua unitate numită Corpul Trei de Armată își are baza în orașul Mulino care se află în estul Moscovei. Potrivit informațiilor din presa internațională, noul batalion a fost creat cu scopul de a recruta noi voluntari care să lupte alături de armata rusă în Ucraina. Forțele ruse caută bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 50 ani și sunt acceptați chiar și cei care nu au experiență militară.

Noile batalioane ar urma să fie trimise în sudul și estul Ucrainei acolo unde să întărească apărarea împotriva contraatacurilor armatei ucrainene. Conform Institutului American pentru Studierea Războiului, armata rusă lua în calcul de mai timp să creeze un nou corp militar de până la 15.500 de persoane la Mulino, însă confirmarea din partea Rusiei a venit abia acum.

Voluntarii care merg să lupte în Ucraina sunt și plătiți, iar sumele diferă de la o regiune la alta. Spre exemplu, celor din regiunea Omsk li se promite un salariu de cel puțin 130.000 de ruble , echivalentul a 2.100 de euro. În alte zone, salariile variază între 200 de mii și 300 de mii de ruble, adică sume cuprinse între 3.200 și 4.800 de euro. 

Mai multe articole despre:
razbiu ucraina rusia voluntari razboi