MENIU

ȘOIGU, către militarii ucraineni: „Depuneți armele! Nu provocați destinul, nu veți avea o soartă de invidiat!” - Ultimatum pentru MARIUPOL

Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării

Rusia face din nou un apel către militarii ucraineni să se predea, promițând că aceștia vor fi cruțați, avertizând în același timp că nu vor avea o soartă prea bună dacă nu depun armele. Mesajul este adresat de ministrul Serghei Șoigu și luptătorilor din Mariupol, orașul-port asediat de săptămâni întregi, cărora li se transmite „să înceteze rezistența fără rost”.

Rusia a cerut din nou marți ca întreaga armată ucraineană să „depună armele” și ca apărătorii rămași la Mariupol să înceteze „rezistența lor fără sens”.

„Nu provocați destinul, nu vă forțați norocul, luați singura decizie corectă – încetați operațiunile militare și depuneți armele”, a transmis Ministerul rus al Apărării într-un apel către forțele ucrainene.

„Ne adresăm tuturor soldaților armatei ucrainene și mercenarilor străini: vă așteaptă o soartă deloc de invidiat din cauza cinismului autorităților de la Kiev”, a mai anunțat ministerul rus al Apărării.

Serghei Șoigu a declarat că „forțele armate ruse vor introduce noi modalități de luptă pentru a se adapta mai bine la condițiile moderne de confruntare militară”, potrivit Nexta.

Apelul către militarii ucraineni vine după ce președintele Zelenski si intreaga administrație de la Kiev a anunțat că  Moscova a lansat marea sa ofensivă în estul Ucrainei.

Ministerul rus mai promite și „salvarea vieților” combatanţilor ucraineni de la Mariupol (sud-est) care se află în continuare în combinatul industrial Azovstal, în cazul în care aceştia se predau marţi, începând de la ora ora locală 12.00 (ora României).