MENIU

Rusia a lansat producția celui de-al doilea vaccin antiCovid. Alte două vaccinuri se află în faza de dezvoltare

Rusia a lansat producția celui de-al doilea vaccin antiCovid. Alte două vaccinuri se află în faza de dezvoltare

E oficial! Rusia a lansat producţia celui de-al doilea vaccin al său antiCOVID-19, după Sputnik V. Vorbim despre EpiVacCorona, dezvoltat la centrul de cercetări Vektor. În plus, rusșii lucrează în prezent la un al treilea vaccin împotriva noului coronavirus.

Anunțul a fost făcut, astăzi, de Anna Popova, responsabilă în cadrul Agenţiei sanitare ruse (Rospotrebnadzor), în cadrul forumului "Societate sănătoasă" desfăşurat la Moscova.

"A început producţia la Vektor", a spus Popova, potrivit Agerpres, care citează EFE. 

Este vorba de al doilea vaccin rusesc care intră în fază de producţie, după Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleya.

Lucrurile nu se opresc însă aici. Cel de-al treilea vaccin rusesc, care este dezvoltat de Institutul Chumakov şi care a intrat în faza de teste în data de 19 octombrie va începe să fie produs imediat ce va fi înregistrat.

Mai mult, Anna Popova susține că Institutul de cercetări ştiinţifice în domeniul vaccinurilor şi serurilor din Sankt Petersburg dezvoltă un al patrulea vaccin.

Cu 1.547.774 de cazuri raportate oficial, Rusia ocupă a patra poziție în ceea ce privește numărul de infectări cu SARS-CoV-2, după SUA, India şi Brazilia. La capitolul decese, țara a înregistrat 26.589 de cazuri asociate infectării cu COVID-19.

Mai multe articole despre:
rusia vaccin rusia