MENIU

Rușii sărbătoresc azi ANUL NOU. Rubla, în picaj și în 2015

Pesimism în orașele rușești

Ruşii sărbătoresc diseară Anul Nou pe stil vechi. Au împânzit parcurile şi patinoarele din Moscova şi se bucură de ultimele zile de vacanţă.

Pentru cetăţeanul obişnuit din Rusia urmează o perioadă plină de incertituduni, potrivit Stiri.TVR.ro. Au fost două săptămâni de zile libere, de sărbătoare timp în care moscoviţii au uitat de grijile zilnice.

Anul 2014 s-a terminat pentru rusul de rând destul de abrupt şi oarecum trist.

Conflictul din Ucraina , susţinut în mare măsură de Kremlin, a izolat Rusia pe plan internaţional. Au urmat sancţiunile din partea statelor occidentale, care au afectat extrem de serios economia rusă.

Deprecierea rublei a declanşat panică în rândul ruşilor în ultimele săptămâni ale anului trecut. Panica a culminat la jumătatea lunii decembrie, când rubla a pierdut un sfert din valoare în numai două zile.

"Sinceră să fiu, aş vrea ca războiul din Ucraina să se termine. Este singura mea dorinta. Vreau însă că şi criza despre care se spune că va dura cel puţin doi ani, să fie cât mai scurtă.

S-au terminat vacanţa şi sărbătorile de iarnă, iar grijile cotidiene încep să se facă simţite. Şi în prima zi de tranzacţii bursiere rubla rusească a continuat să se devalorizeze.

Mai multe articole despre:
Moscova Rusia rublă