MENIU

Rotativa agită spiritele în Coaliție. Marcel Ciolacu amenință PNL cu anticipatele dacă PSD nu va avea premierul în 2023

Marcel Ciolacu, președintele PSD Foto: INQUAM/Ilona Andrei

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va prelua guvernarea din mai anul viitor. Liderul PSD susține că va fi premier, dacă și colegii de partid îl vor alege. În același timp, Marcel Ciolacu a lansat și un atac la adresa liberalilor dacă aceștia nu vor respecta „principiul rotației„ la guvernare. Acesta a transmis că vor avea loc alegeri anticipate dacă PNL nu va respecta rocada cu Nicolae Ciucă.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va avea cu siguranță postul de premier peste 9 luni și i-a avertizat pe liberali în cazul în care nu vor respecta rotația la guvernare. Ciolacu a amenințat cu alegerile anticipate dacă liberalii nu vor face schimb de premieri cu PSD, în mai 2023.

„Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cea mai potrivită persoană să-i reprezint ca și prim-ministru, eu am să fiu. PSD va avea categoric premierul peste 10 luni. (...) În primul rând, e o onoare să fii prim-ministru, nu e pe dorințe, nu e pe dorite. Dorința mea ține de votul colegilor mei. (...)

Protocolul este clar și am anunțat că dacă nu se face această rotativă, altă variantă decât alegeri anticipate nu există”, a declarat Marcel Ciolacu, la Parlament. 

Potrivit „rotativei” stabilite prin protocolul de guvernare, PSD va deține postul de premier din mai 2023. Rotația de la guvernare presupune și schimbarea mai multor miniștri.