MENIU

Rompetrol: Primele cercetări arată că incendiul de la Petromidia nu a fost precedat de o explozie

Reprezentanţii Rompetrol susţin că primele cercetări ale specialiştilor arată că incendiul de pe platforma Petromidia, soldat cu moartea unui angajat şi rănirea altor trei, nu a fost precedat de o explozie.

Într-un comunicat transmis, marţi seară, de Rompetrol se arată că a fost indentificat locul ”producerii accidentului” -  Instalaţia distilare vid, constatându-se că instalaţia funcţiona normal.

”În acest moment, rafinaria este operată la capacitate redusă şi s-au luat toate măsurile tehnice pentru funcţionarea acesteia în condiţii de siguranţă. Echipele tehnice evaluează în prezent măsurile de intervenţie şi/sau de remediere necesare pe termen mediu şi lung”, precizează reprezentanţii companiei.

Aceştia mai susţin că primele cercetări ale specialiştilor arată că incendiul de pe platforma Petromidia nu a fost precedat de o explozie.

”Conform primelor cercetări ale specialiştilor, incendiul de pe platforma Petromidia înregistrat în 22 august nu a fost precedat de o explozie. Această precizare se regăseşte şi în comunicările oficiale ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi Inspectoratul Teritorial de Muncă”, menţionează reprezentanţii Rompetrol.

Compania Rompetrol Rafinare precizează, de asemenea, că reprezentanţii companiei sunt în permanentă legătură cu familiile colegilor afectaţi de incendiul de pe platforma Petromidia şi asigură tot suportul necesar.

Procurorii constănţeni au deschis dosar penal în cazul incendiului de la rafinăria Petromidia şi fac cercetări pentru mai multe infracţiuni, între care ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

De asemenea, o anchetă face şi Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa pentru a stabili cum a avut loc incidentul.

Totodată, reprezentanţi ai INSEMEX Petroşani urmează să facă o expertiză pentru a afla cum s-a petrecut evenimentul de la rafinărie, scrie news.ro.

Explozia s-a produs, luni seară, în jurul orei 18.00, la rafinăria Petromidia, şi a fost stins după aproximativ o oră.

Cele patru persoane rănite în urma incendiului au fost transportate în Bucureşti, însă, marţi dimineaţă, una dintre ele, care avea arsuri pe aproape toată surpafaţa corpului, a decedat.

Mai multe articole despre:
0 Rompetrol Petromidia incendiu Petromidia