MENIU

Rombet, după controalele procurorilor la operatorii de jocuri de noroc: Respectați legea!

Rombet (Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc) își exprimă, printr-un comunicat, dezaprobarea fermă și se delimitează strict de acțiunile respectivelor companii din domeniu vizate de controalele efectuate joi, 10 noiembrie, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ, suspectate de spălare de bani și de evaziune fiscală prin neînregistrarea în contabilitate a veniturilor obținute din exploatarea de aparate de jocuri de nororc. 

"Rombet dorește să transmită foarte clar că s-a situat în permanență de partea legii și îi îndeamnă pe toți operatorii de jocuri de noroc care activează în România să respecte cadrul legal care reglementează industria. Drept urmare, Rombet condamnă ferm orice încălcare a legii, indiferent de partea cui vine. Reprezentanții Asociației noastre întreprind un demers continuu de promovare a tuturor aspectelor legale ce țin de buna desfășurare, transparența și dezvoltarea industriei jocurilor de noroc pe teritoriul României", se arată în comunicatul remis de Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc.

"Transmitem întregii industrii de jocuri de noroc din România un semnal de alarmă cu privire la legalitatea și transparența activităților din acest domeniu. În repetate rânduri, am încurajat operatorii să colaboreze cu autoritățile, să înțeleagă și să respecte legea și spiritul ei, să protejeze consumatorii, pentru că numai așa își respectă propria afacere și construiesc o imagine credibilă pentru această industrie", a susținut Dan Ghiță, președintele Rombet.

Ghiță a mai precizat Rombet că este mereu la dispoziția tuturor operatorilor cu informații și consultanță, fie că sunt sau nu membri ai Asociației: "Am fost și vom fi mereu în dialog cu autoritățile. Ne-am bucura, în acest context, să știm că atât operatorii, cât și autoritățile înțeleg să colaboreze în acest efort comun de construcție a unei industrii solide, contribuind an de an cu sume semnificative la bugetul statului".

Industria jocurilor de noroc este o activitate economică specială, dar foarte bine reglementată din 2013 încoace. Este supusă uneia dintre cele mai dure legislații, este atent monitorizată de ONJN, Poliție, autoritățile fiscale. Operatorii trebuie să înțeleagă că sunt purtătorii unei mari responsabilități, atât economice, cât și sociale și să acționeze ca atare.

Mai multe articole despre:
percheziţii rombet controale cazinouri