MENIU

Românul RĂPIT de pirați în largul portului Lome a ajuns acasă. A stat 37 de zile în captivitate

Românul răpit anul trecut de pe o navă atacată de pirați în largul portului Lome, Republica Togo, s-a întors acasă. A stat 37 de zile în captivitate în mâinile piraților. 

"Navigatorul a ajuns ieri, s-a văzut cu familia, totul e în ordine cu excepția zilelor petrecute acolo, în captivitate. Cei patru au stat 37 de zile în captivitate în mâinile piraților. Este un termen destul de scurt, compania și-a făcut repede datoria", a declarat, la un post TV, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu. 

Navigatorul românul care fusese răpit, anul trecut, în noiembrie, de pe o navă atacată de pirați în largul portului Lome, Republica Togo, s-a întors acasă. Marinarul era membru al echipajului petrilierului Agisilaos.

Nava Agisilaos, în care se aflau și marinari români, a fost atacată de pirați, la 20 de mile depărtare de portul Lome, din Republica Togoleză. Mai mulți marinari au fost răpiți. Ministerul de Externe a anunțat atunci că a fost activată celula de criză, în timp ce Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) a cerut măsuri urgente pentru a se asigura siguranța transportului maritim global. 

Mai multe articole despre:
pirati