MENIU

Românul MORT în Grecia. MAE: Demersuri pentru repatrierea trupului neînsuflețit

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut noi precizări cu privire la dispariția, la data de 10 iulie 2022, a unui cetățean român în Lefkada, Grecia.

„În continuarea informațiilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) cu privire la dispariția, la data de 10 iulie 2022, a unui cetățean român în Lefkada, Republica Elenă, MAE precizează că, în după-amiaza zilei de 14 iulie 2022, Ambasada României la Atena a fost notificată telefonic de către autoritățile elene cu privire la identificarea, în largul coastelor insulei, a trupului neînsuflețit al cetățeanului român.

De asemenea, autoritățile elene au solicitat sprijinul membrilor de familie, aflați pe teritoriul Republicii Elene, pentru identificarea persoanei decedate.

Ambasada României la Atena continuă dialogul cu autoritățile elene și cu familia cetățeanului român și va acorda asistență consulară pentru îndeplinirea procedurilor legale necesare în vederea repatrierii trupului neînsuflețit România”, a transmis MAE.

Tânărul din Craiova care a dispărut în apele din zona plajei Mylos din Lefkada a fost găsit mort. Fiul primarului din localitatea Amărăștii de Jos era căutat de mai bine de 3 zile, de când o prietenă a cerut ajutorul oamenilor pe retelele de socializare. Familia și apropiații tânărului sunt devastați de durere. 

Radu Dinu avea 25 de ani. El a fost găsit mort de autoritățile elene, după mai multe zile de căutări. Acesta a sfârșit înecat.

Mai multe articole despre:
roman grecia mort