MENIU

Românul condamnat la moarte: "Tată, m-au mutat în ultima închisoare. De acolo, se omoară oameni"

Românul condamnat la moarte: "Tată, m-au mutat în ultima închisoare. De acolo, se omoară oameni"

Veşti noi şi impresionante despre românul coondamnat la moarte în Malaysia. Tânărul Ionuţ Gologan a fost mutat la altă închisoare, iar tatăl acestuia e îngrijorat că nu mai poate să-l vadă de ziua lui, aşa cum şi-a propus. Cea mai mare nelinişte a lui este legată de faima acestei închisori care, pentru condamnaţii la moarte, ar fi ultima haltă: spre eşafod.

L-am întrebat, ieri, pe Dumitru Gologan dacă merge, cât mai curând, să-şi viziteze fiul închis în Malaysia, aşa cum s-a vorbit, zilele trecute, la un post de televiziune. Răspunsul lui a fost: "Nu ştiu exact când voi pleca la băiatul meu pentru că am vorbit miercuri cu el şi mi-a spus că a fost mutat la altă închisoare şi este în carantină timp de 20 sau 24 de zile. Aş fi vrut să ajung la Ionuţ de ziua lui, care este pe 28 mai, dar nu cred că mai pot pleca până nu se termină această carantină. Nu ştiu ce să fac!?!... Voi merge acolo, dar nu ştiu când. Băiatul meu mi-a zis: «Tată, nu veni acum că nu poţi să mă vizitezi!». Iar eu cum să mă duc acolo şi să stau să aştept când nu am bani de mâncare, de cazare pentru atâta timp?!... Există o doamnă din Germania care mi-a promis la Măruţă în emisiune că-mi plăteşte deplasarea şi cazarea, dar mai mult eu nu am de unde. Era cel mai bine să ajung de ziua lui, dar dacă s-a ivit problema asta, eu ce pot să fac?!"
 
"De acolo te iau şi nu ştii dacă te mai întorci în celulă"
 
Întrebat dacă această nouă puşcărie îi oferă condiţii mai bune, aşa cum s-a spus şi cum am aflat şi noi (n.r. - inclusiv acces la televizor şi câteva ore pe zi la activităţi sportive), Dumitru Gologan ne-a făcut o mărturisire impresionantă. "Într-adevăr, mi-a spus Ionuţ că aici unde l-au mutat va avea mâncare mai bună şi că are voie la televizor două-trei ore pe zi. El nu a vrut să mai fie mutat, dar pentru că a făcut această solicitare acum un an şi acum i s-a aprobat, nu a mai avut încotro. Dar acum, când m-a sunat, mi-a spus: «Tată, m-au mutat în ultima închisoare. E închisoarea morţii. De acolo se omoară oameni, de acolo îi duce la moarte, la execuţie».
 
Sursa: ziarulring.ro
Mai multe articole despre:
închisoare condamnare Malaysia român