MENIU

Românul care a șocat Spania. Cu ce a fost prins de polițiști. Valora 650.000 de euro!

Un român „întreprinzător”, prins de poliția spaniolă. Foto/Profimedia

Un român plecat la muncă în Spania s-a gândit să se lanseze „în lumea afacerilor”. Numai că a ales partea mai gri, și și-a plantat marijuana în fundul grădinii. A fost prins, până la urmă, de poliție.

Poliția a făcut descoperirea într-un depozit din Viator (Almería). Agenții au găsit 2.000 de plante, în greutate de 350 de kilograme și cu o valoare de 650.000 de euro preț de vânzare. Poliția Națională din Viator (Almería ) a găsit plantația într-un depozit industrial deținut de Societatea de Administrare a Activelor din Restructurarea Băncilor (Sareb). O operațiune care s-a soldat cu arestarea unui cetățean român responsabil cu această cultură.

Membrii Brigăzii de Poliție Judiciară a Postului de Poliție El Ejido, pe baza diverselor informații colectate, au început o anchetă pentru a găsi plantația, a verifica veridicitatea raportului și a localiza persoana responsabilă pentru plantație. Liniile de lucru deschise au condus la un depozit care aparține Sareb și care era exploatat de un cetățean de origine română care locuia în Roquetas de Mar.

Acesta crease un complex specializat pentru cultivarea neîntreruptă a plantelor. Operațiunea a avut sprijinul Unității de Prevenire și Reacție (UPR) a Comisariatului Provincial de Poliție din Almería și s-a încheiat cu confiscarea a aproximativ 2.000 de plante de canabis în diferite stadii de creștere, care au generat o greutate brută de aproximativ 350 de kilograme.

Toate utilajele folosite pentru cultivarea marijuanei au fost distruse și se estimează că prețul oricărei substanțe stupefiante confiscate ar fi în jur de 650.000 de euro pe piață, a precizat Secția Provincială de Poliție. Persoana responsabilă pentru plantație a fost eliberată după ce a depus mărturie în fața Tribunalului de Instrucțiune numărul 2 din Almería. Ancheta rămâne deschisă pentru a stabili dacă există mai multe persoane implicate în această rețea de cultivare și trafic de canabis, scrie El Confidencial.

 

Mai multe articole despre:
roman spania roman almeria marijuana