MENIU

Românul care a câștigat milioane de euro la loto și a murit sărac. Blestemul banilor: condamnat la închisoare și bătut de interlopi

Românul care a câștigat milioane de euro la loto a murit sărac

Mihai Cazacu, afaceristul din Târgu Frumos care a ajuns să fie cunoscut în toată țara după ce a câștigat 3,8 milioane de euro în 2008, la Loto, a murit. Fostul om de afaceri avea 51 de ani. Deși a primit o sumă impresionantă, omul a pierdut toți banii și a fost condamnat la închisoare dupa ce a comis mai multe infracțiuni. 

Toate necazurile au apărut în viața lui după ce s-a îmbogățit peste noapte. Mihai Cazacu a fost vizat în 2017 de o anchetă DIICOT. Alături de fratele său, dar și de alte persoane, afaceristul a fost acuzat că ar fi pus pe picioare o rețea de evaziune fiscală și a creat un prejudiciu de 6 milioane de lei statului român.

Mihai Cazacu avea deja la acea dată două condamnări la activ, ambele pentru fapte comise după ce a devenit milionar în euro. Omul de afaceri a mai fost cercetat într-un dosar după ce s-ar fi urcat băut la volan.

Câștigul impresionant la Loto nu i-a adus fericire pentru mult timp. În doar câțiva ani, acesta a ajuns falit, toate firmele pe care le administra au ajuns în insolvență și a fost condamnat pentru că nu a mai plătit contribuțiile angajaților.

Concret, Cazacu a fost trimis în judecată de finanţişti după ce nu a mai putut să îşi plătească taxele la stat. În minuta Judecătoriei Paşcani, cea care l-a condamnat, se precizează că Mihai Cazacu este obligat să achite şi suma de 1.794 de lei către Direcţia de Finanţe. Pe lângă acest proces, Cazacu a fost dat în judecată şi de alte persoane, în vederea executării silite, în urma mai multor credite neplătite.

Metoda prin care hoții pot să afle PIN-ul de la card, în timp ce te afli la cumpărături

Mai mult de atât, Cazacu a fost bătut de interlopi din cauza unor datorii neachitate. 

Cazacu a ajuns în vizorul legii după ce pe, 9 ianuarie 2010, a fost implicat într-un scandal cu un interlop. În acea zi, Constantin Gangal, membru unul clan de infractori din Iaşi, l-a sunat pe milionarul de la Loto pentru a-i cere cu împrumut o maşină de lux. Cei doi, împreună cu alte două persoane, s-au întâlnit în oraşul Târgu Frumos, unde au condumat băuturi alcoolice până la miezul nopţii.

Ulterior, într-un alt local, ieşenii au început să se certe. „După schimbul de replici, învinuiţii s-au ridicat de la masă, s-au îmbrâncit şi lovit reciproc cu pumnii, cu piese de veselă şi mobilier. Clienţii din bar au fugit, iar barmanii s-au ascuns după bar“, au arătat procurorii.

Bătaia cu interlopii nu a fost singura care i-a adus probleme norocosului ieşean. În luna martie a 2014, Mihai Cazacu a fost oprit de poliţişti în timp ce conducea un Audi Q7 în stare de ebrietate. Atunci, a refuzat să i se recolteze probe biologice şi a sărit la bătaie la polişti.

Mihai Cazacu a mai fost în mijlocul unui scandal public după ce a fost bătut măr, în toamna anului 2013, de interlopi de la care ar fi împrumutat două maşini de lux. Într-o plângere depusă la Parchet, Cazacu menţionează că a fost lovit şi sechestrat pentru că nu a putut plăti suma cerută de interlopi.

Stenograme incendiare - cum aranja Dumitru Buzatu șpaga: „Vin, pescuiesc 5 minute și plec”. VIDEO cu filajul DNA

Mai multe articole despre:
loto castig la loto om de afaceri interlopi