MENIU

Românii vaccinați anti-Covid au parte de tot mai multe PRIVILEGII. Care sunt acestea

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Românii care se vaccinează anti-Covid au parte de tot mai multe privilegii. Mai exact, se pot întoarce din zonele galbene cu risc ridicat de infecție fără să aibă nevoie de un test PCR negativ și nici nu trebuie să stea în carantină. Mai mult decât atât, aceștia pot călători în mai multe țări din UE doar cu adeverința de vaccinare, relatează Realitatea PLUS. 

Cei care s-au vaccinat anti-Covid cu ambele doze de vaccin împotriva noului coronavirus și la care au trecut 10 zile de la vaccinare vor avea parte de tot mai multe privilegii.

Potrivit ultimelor decizii luate de autorități, aceștia pot intra în țară făra să aibă un test negativ anti-Covid, atunci când vin din zonele galbene. În plus, aceștia nu vor mai trebui nici să stea în carantină odată ce se întorc din zonele considerate cu risc epidemiologic.

De asemenea, ei vor putea merge în mai multe țări europene fără să trebuiască să-și facă un test COVID și fără să stea în carantină în țările respective. Vorbim despre șase țări până în prezent care oferă acest privilegiu persoanelor vaccinate, printre acestea aflându-se și Estonia, Polonia sau Cipru.

O veste bună este și cea legată de faptul că mai multe restaurante au anunțat deja discount-uri de 15% pentru persoanele vaccinate care le trec pragul, dar aceste persoane ar putea avea, de asemenea, și acces asigurat la anumite spectacole cu publicul și la competiții sportive.