MENIU

Românii primesc bani mai mulți la pensie - Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii

Românii primesc bani mai mulți la pensie - Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii

Seniorii au început să primească pensii mai mari. Cel puțin acesta este anunțul făcut de Casa Națională de Pensii. Este vorba despre indemnizațiile oferite celor care au o pensie mai mică de 1.125 de lei, însă sumele sunt diferite în funcție de domeniul în care aceștia au activat sau de județul din care provin. 

Indemnizația socială medie este de 429 de lei pentru pensionarii români, mai exact pentru cei care au o pensie mai mică de 1.125 de lei lunar. Ajutorul se acordă în funcție de domeniul în care oamenii au activat și de locul de unde provin. De exemplu, în Maramureș sau Bistrița Năsăud indemnizația este de 495 de lei.

Potrivit celor mai recente date cei mai multi beneficiari ai acestei indemnizatii sociale se afla in Bucuresti, 48 de mii. De altfel la nivel national peste 1 milion de pensionari beneficiaza de indemnizatii sociale.

Pe de altă parte, se acordă și o indemnizație socială pentru pensionarii agricultori care la fel diferă în funcție de reședință. În Ilfov, de exemplu, ajutorul a ajuns la 430 de lei.

În plus, în coaliție se discută și despre creșterea pensiilor de la 1 ianuarie.

Mai multe articole despre:
pensii bani majorare