MENIU

Românii, păcăliţi de mesajele virale de pe internet. Cum şi-au distrus cardurile de sănătate

<p>Rom&acirc;nii, păcăliţi de mesajele virale de pe internet. Cum şi-au distrus cardurile de sănătate</p>

Atenție la cardurile de sănătate. Nu le puteți folosi la bancomate, nu au niciun ban pe ele și nici nu le puteți decupa sim-ul pentru a vorbi gratuit cu medicul de familie sau pentru a suna la 112. 

Mii de români au fost păcaliţi de mesajele devenite virale pe internet în ultimele zile și și-au pierdut sau distrus cardurile de sănătate.

Pe internetul românesc face furori în aceste zile un mesaj prin intermediul căruia românii sunt îndemnați să speculeze lansarea cardurilor de sănătate. În materialul devenit viral se spune că „fiecare cârd de sănătate vine cu o sumă de 3.000 de lei pe el și că această poate fi scoasă de la orice bancomat”, bani oferiți de Uniunea Europeană. Cei care au primit cardurile de sănătate sunt sfătuiți să scoată banii cât mai repede, pentru că validarea cardului duce la transferul automat al acestora în conturile Ministerului Sănătății.

Pentru a-l face și mai credibil, în mesaj se precizează că este de preferat scoaterea banilor de la bancomatele BCR, pentru că un comision mai mic, iar banca are o relație directă cu CNAS.

Mesajul este însoțit de mai multe comentarii în care cititorii afirmă că au scos deja banii și oferă diverse sfaturi despre cum poți să profiți chiar mai mult de pe urma cardului de sănătate.

Mesajul a trecut, între timp, și dincolo de granițele internetului, dovadă că sute de oameni chiar au mers la bancomate și au încercat să scoată banii de pe cardul de sănătate.

Trebuie să știți că, dacă pierdeți sau distrugeți cardul de sănătate, emiterea unuia nou o să va coste 2,74 euro.