MENIU

Românii din Marea Britanie au ieșit în stradă. Protest faţă de documentarul "Vin românii"

Documentarul Vin românii

Românii din Londra au ieşit în stradă, astăzi, în semn de protest faţă de difuzarea documentarului "Vin Românii", pe canalul britanic Channel 4.

"Protestam faţă de modul în care Channel 4 a prezentat problema legată de imigraţia românilor. Considerăm că maniera în care a fost prezentat documentarul este nedreaptă faţă de românii care lucrează şi învaţă în UK", se arată pe Facebook Silent protest @Channel4.

"Protestul să fie unul mut, deci nu vom striga, ţipa, cânta. Vrem să le demonstrăm că suntem altfel decât prezintă ei. Ţinuta să fie oarecum business", se mai spune pe pagina special dedicată protestului.

Manifestaţia a început la ora 15:00.

Românii din Londra au decis să recurgă la această formă de protest după ce, marţi seara, postul tv britanic Channel 4 a difuzat primul episod din documentarul "The Romanians Are Coming", în care sunt prezentate cazurile a trei români ajunşi în Marea Britanie.

În urma apariţiei materialului, ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, s-a declarat "surprins şi extrem de dezamăgit" de modul în care documentarul surprinde viaţa conaţionalilor noştri care au plecat în marea Britanie. Doar prezentarea aspectelor negative este incorecta şi discriminatorie, a spus Jinga.

Rectorul unei universităţi britanice, reacţie categorică după difuzarea documentarului despre români

Rectorul unei universităţi britanice a postat, pe pagina instituţiei de învăţământ, o reacţie categorică. "Românii sunt unii dintre cei mai muncitori studenţi ai Universităţii şi aceştia contribuie activ pentru a ne îmbogăţi viaţa în cât mai multe moduri cu putinţă", a scris rectorul Universitatii Essex, din Marea Britanie, Anthony Forster.


Mai multe articole despre:
Marea Britanie proteste documentar