MENIU

Românii cer un trai decent: sute de oameni au ieșit din nou în stradă - Care sunt principalele revendicări

Protest / Captură video

Continuă protestele în Capitală. De această dată, militarii împreună cu transportatorii feroviari și cadrele medicale din spitalele CFR au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile. Sute de oameni au pichetat mai multe instituții, printre care și sediul Comisiei Europene din România, dar și Ministerul Transporturilor. 

Protestatarii cer oprirea acțiunilor care duc la eliminarea CFR CĂLĂTORI de pe piața transportatorilor. De asemenea, aceștia cer salarii decente deoarece cu banii pe care îi primesc acum abia mai pot face față traiului de zi cu zi.

"Reprezentam societatea CFE Calatori si dorim ca societatea noastra sa nu mai fie luata in batjocura de mai marii tarii. Vrem sa se aplice Legea statului personalului feroviar care este amanata de 2 ani de zile", a afirmat un protestatar.

Oamenii se plâng de condițiile proste de la locul de muncă și spun că lipsa investițiilor poate duce la numeroase incidente.

"Protestam impotriva lipsei personalului, lipsa locomotivelor, automotoarelor. Vedeti si dvs ca in fiecare an se intampla cate ceva... Nu ne trezim din amorteala asta si iau locomotivele foc, deraiaza trenuri, circula fara aer conditionat, iarna fara caldura",  a spus un altul.

Militarii cer să fie respectate drepturile veteranilor si tuturor celor care au luptat atât în țară cât și în străinătate. De asemenea, ei vor un spor de 10% pentru toți pensionarii, dar și eliminarea plăților la CASS.

"Vorbim de respecatrea Constitutiei si a Legii fundamentale. Piata muncii este nereglementata, Codul Muncii este profund antisocial, disponibilizarile se fac la ordinea zilei. Legislatiile privind salarizarea...inca din 2009 nu sunt aplicate unitar", a declarat unul dintre participantii la protest.