MENIU

Românii care tranzitează Serbia în 12 ore nu mai trebuie să prezinte testul negativ Covid-19

Serbia

Persoanele care călătoresc din România prin Serbia, iar tranzitul durează sub 12 ore, nu trebuie să mai prezinte testul molecular negativ (PCR) pentru Covid-19, a anunțat MAE.

Potrivit MAE, autorităţile sârbe au revizuit condițiile de intrare şi tranzit în Republica Serbia pentru persoanele care sosesc din România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord.

Sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test molecular negativ și persoanele care intră în Serbia dinspre unul dintre cele patru state menţionate anterior, dacă au fost doar în tranzit, nu mai mult de 12 ore, pe teritoriul acestora, menționează MAE.

Mai sunt exceptaţi de la măsura obligatorie privind prezentarea unui test molecular negativ (PCR), printre alții, lucrătorii transfrontalieri care deţin documente doveditoare valabile în acest sens, transportatorii care au ca destinaţie finală Republica Serbia sau care preiau marfă din acest stat și membrii echipajelor de transport rutier de persoane (autobuze de linie şi de transport internaţional de persoane), aflaţi fie în tranzit, fie având destinaţia finală sau opriri în Republica Serbia.
 

Românii care merg în Serbia pentru mai mult timp trebuie să prezinte testul molecular negativ (PCR) pentru infecţia cu Sars-Cov-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării în țară, în laboratoare acreditate la nivel naţional.

 

Mai multe articole despre:
serbia romania test covid