MENIU

Românii care au obținut venituri în străinătate în 2015 trebuie să le declare la Fisc până la 25 mai

Contribuabilii  are au realizat venituri în străinătate anul trecut trebuie să declare acest lucru la Fisc prin completarea declarației 2001, până la data de 25 mai.

Românii care au primit salariile de la un angajator străin nu sunt obligați să completeze formularul pentru Fisc, transmite Mediafax.

Și cetățenii străini, la rândul lor, dacă au rezidența fiscală în România și au fost prezenți în țară mai mult de 183 de zile trebuie să completeze formularul 201, privind veniturile realizate în străinătate. Acest formular poate fi depus atât on line, prin poștă cât și direct la ghișeu.

Persoanele fizice cu domiciliul în România, care au stat în străinătate mai mult de 183 de zile pe an şi rezidenţă fiscală în altă ţară, trebuie să completeze un chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale la plecarea din România şi să îl trimită prin poştă administrației fiscale de care aparțin. 

Dacă veniturile au fost deja impozitate în țara în care lucrează contribuabilul, atunci acesta trebuie să anexeze dovezile privind veniturile realizate și impozitele plătite.

25 mai este și data limită până la care contribuabilii care au obținut venituri în țară trebuie să declare acest lucru.