MENIU

Românii care au cumpărat titluri de stat în 2015 vor primi pe 27 iunie prima dobândă

Românii care au împrumutat statul anul trecut, cumpărând obligaţiuni destinate persoanelor fizice emise prin programul Fidelis, primesc în 27 iunie prima dobândă, de 21,5 lei pentru fiecare titlu de 1.000 de lei deţinut, a anunţat  Ministerul Finanţelor.

În iunie 2015, Ministerul Finanţelor a lansat prima emisiune pentru populaţie din cadrul programului numit Fidelis, cu valoarea nominală a unei obligaţiuni de 1.000 de lei, transmite News.ro.

Emisiunea a avut un succes limitat, populaţia cumpărând obligaţiuni în valoare de 65 de milioane de lei, din valoarea anunţată, de 100 de milioane de lei, cu o dobândă anuală de 2,15%.

"Ministerul Finanţelor publice anunţă că, în data de 27 iunie 2016, va efectua prima plată de dobândă în valoare de 21,50 lei/obligaţiune, aferentă titlurilor de stat simbol R1706A, cod ISIN RO1517DBP010, ce au fost emise conform Prospectului de emisiune a titlurilor de stat destinate exclusiv investitorilor persoane fizice în cadrul Programului Fidelis", a precizat ministerul. 

Au dreptul la dobândă toate persoanele fizice sau juridice care deţin titluri de stat emise în cadrul acestui program la data de referinţă - 22 iunie 2016.

Recent, Ministerul Finanţelor a anunţat că lansează, în iulie, o nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie, care marchează Centenarul Unirii şi va avea scadenţa în 2018.

Spre deosebire de emisiunea de obligaţiuni pentru populaţie de anul trecut, ministerul a făcut mai multe modificări menite să facă titlurile mai atractive.

Astfel, valoarea nominală a unui titlu a fost redusă de la 1.000 de lei la 100 de lei, pentru ca emisiunea să fie accesibilă cât mai multor români.