MENIU

România va recupera de la Gabriel Resources peste 1,4 milioane de dolari! Cine e avocata care s-a ocupat de procesul Roșia Montană

România va recupera de la Gabriel Resources peste 1,4 milioane de dolari! Cine e avocata care s-a ocupat de procesul Roșia Montană

Avocata care a obținut victoria pentru statul român are o carieră impresionantă. Datorită Crenguței Leaua, România va recupera de la Gabriel Resources peste 1,4 milioane de dolari cheltuieli de judecată, după aproape nouă ani de procese. Procesul Roșia Montana nu este primul pe care avocata l-a câștigat pentru România. Ea a obținut victorie pentru statul român în alte cinci procese. 

Crenguța Leaua este profesor universitar și o avocată cu o carieră excepțională specializată în arbitraj internațional. Ea, alături de echipa ei, au câștigat pentru România procesul de miliarde cu Gabriel Resources.

Procesul Roșia Montana nu este primul pe care avocata l-a câștigat pentru România. Ea a obținut victorie pentru statul român în alte cinci procese foarte importante de arbitraj, în valoare totală de peste trei miliarde de euro. Printre acestea se numără dosarul Rompetrol de la ICSID, dosarul Awdi și Micula 2.

Crenguța Leaua a absolvit trei facultăți, în Iași, București și Sibiu. A devenit avocat în 1996, iar din 2008 a obținut doctoratul în drept la Universitatea din București. În cariera sa a activat în peste 130 de dosare, din care mare parte la Curtea Internațională de Arbitraj ICC Paris, unde a deținut și funcția de vicepreședintă între 2015 și 2018. 

Reacţia Gabriel Resources: Compania analizează posibilitatea unui apel în verdictul Roșia Montană

Mai multe articole despre:
rosia montana decizie romania avocat