MENIU

România va fi prezentă alături de NATO în Afganistan și în 2017. Ce misiuni vom îndeplini

Armata română va participa la misiunile NATO din Afganistan și în 2017, la același nivel ca în acest an a confirmat la Bruxelles, la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, ministrul român al apărării, Mihnea Motoc.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, Mihnea Motoc a reconfirmat angajamentul României în cadrul misiunii "Resolute Support", pentru întreg anul 2016 şi a informat aliaţii cu privire la disponibilitatea, de principiu, de a menţine acelaşi nivel de participare şi pentru anul 2017, în funcţie de procesul aliat de planificare a misiunii şi de condiţiile concrete din teren.

Ministerul mai informează că în sesiunea lucrărilor de astăzi, ultima zi a reuniunii, miniştrii aliaţi ai Apărării au analizat şi aprobat rapoarte privind angajamentul NATO în Afganistan, contribuţia Alianţei la proiectarea stabilităţii în vecinătatea sudică şi estică a comunităţii euro-atlantice, operaţionalizarea Strategiei Maritime Aliate şi implicarea în gestionarea crizei refugiaţilor şi migranţilor în regiunea Mării Egee.

Ministrul Motoc a insistat și pe importanța continuării investiţiei NATO în parteneriatele cu Republica Moldova, Georgia şi Ucraina, mai arată MApN.

Mai multe articole despre:
NATO Afganistan Ministerul Apărării Mihnea Motoc