MENIU

România, tot mai aproape de o decizie privind vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani. Când ar putea veni aceasta

Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid / Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-Covid (CNCAV), medicul militar Valeriu Gheorghiță, a anunțat, astăzi, în conferința săptămânală de presă susținută la Palatul Victoria, că decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor din grupa de vârstă de 5-11 ani este așteptată să fie luată de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) la mijlocul lunii decembrie.  

Valeriu Gheorghiță a precizat că doza pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani va fi o treime din vaccinul Pfizer pentru adulți, respectiv 10 micrograme, iar compania va livra flacoane speciale pentru această categorie de vârstă, rfelatează G4Media.ro.

„Vom organiza în fiecare centru un cabinet dedicat copiilor de 5-11 ani. Va exista și posibilitatea de vaccinare la medicii de familie și avem în vedere organizarea de centre de vaccinare în spitalele pediatrice”, a afirmat șeful CNCAV.

Potrivit medicului militar, vaccinarea copiilor de 5-11 ani va fi ferm recomandată celor care sunt în evidență cu afecțiuni cronice.

„Pentru celelalte categorii, va fi recomandat vaccinul în funcție de rapoartele risc-beneficiu. ECDC va face aceste rapoarte risc-beneficiu”, a mai spus Gheorghiță.