MENIU

România și Bulgaria, campioane la turismul cu automobilul în Grecia. Ministrul Harry Theoharis: Importantă este „calitatea şi nu cantitatea”

Cozi de mașini la intrarea în Grecia - foto de arhivă

România, alături de Bulgaria, ocupă o poziție fruntașă în ceea ce privește turismul în Grecia cu mașina proprie, potrivit unei statistici. În ceea ce privește sosirile cu avionul, Germania, Polonia, Franța și SUA au fost țările care au furnizat cel mai mare flux turistic către Grecia.

„Locomotiva” Greciei, așa cum mai este numit turismul, a fost obligat să se adapteze la realitățile generate de pandemia de coronavirus, iar acest lucru se întâmplă pentru al doilea an consecutive.

În ciuda variantei Delta care se răspândeşte cu repeziciune pe întreaga planetă, riscând să devină dominantă până în toamnă, oficialitățile elene par să fie optimiste. O relevă și o declarație făcută de ministrul turismului, Harry Theoharis, care susține că datele legate de turismul grec sunt încurajatoare.

 „Merge foarte bine – adaptând, desigur, cifrele la condiţiile speciale. În acest moment, ne aflăm la 65% din nivelul sosirilor înregistrate în 2019 pe aeroportul Eleftherios Venizelos din Atena, principala poartă de intrare pentru turiştii care ajung în Grecia pe calea aerului. În ansamblu, în ceea ce priveşte traficul de pe aeroporturile regionale, până acum am ajuns la circa 55-60% din nivelul înregistrat în 2019”, a afirmat oficialul grec, într-un interviu pentru I Efimerida, citat de RADOR.

Theoharis a evitat, însă, să facă previziuni cu privire la cum se va încheia sezonul estival de anul acesta, opinând pentru o „evaluare realistă a aşteptărilor”.  În acest moment, e mai importantă „calitatea şi nu cantitatea”, pentru a apăra renumele Greciei, mai spune ministrul turismului din Grecia.