MENIU

România secolului 21! Medic condamnat în primă instanţă pentru luare de mită, achitat

Un medic constănţean, condamnat în primă instanţă la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, a fost achitat, vineri, în urma unei decizii a Curţii de Apel Constanţa. Hotărârea este definitivă.    

Tribunalul Constanţa l-a condamnat, în februarie 2016, la pedeapsa de doi ani închisoare cu suspendare pe şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Marius Militaru, pentru luare de mită.

Decizia magistraţilor constănţeni nu a fost definitivă, astfel că medicul a putut ataca decizia la Curtea de Apel Constanţa. Instanţa de judecată a admis apelul doctorului, iar vineri a dispus achitarea acestui, respingând, totodată, ca nefondat apelul formulat de Direcţia Naţională Anticorupţie Constanţa, care solicitase o pedeapsă mai aspră.

De asemenea, magistraţii au înlăturat şi obligarea lui Militaru Marius de la plata sumei de 4.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat, ce rămân, astfel, în sarcina statului.

Decizia de vineri a Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Mai multe articole despre:
mită Constanţa condamnare medic Curtea de Apel