MENIU

România se pregătește pentru vaccinarea copiilor din categoria 5-11 ani! Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță / Inquam Photos, Octav Ganea

România e pe cale să mai facă un pas înainte în lupta cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare din țara noastră, care spune că se așteaptă autorizarea din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a vaccinării anti-COVID a copiilor de 5-11 ani pe data de 25 noiembrie pentru vaccinul Pfizer, iar pentru Moderna la jumătatea lunii decembrie.

Gheorghiță a amintit că sunt deja campanii de vaccinare a copiilor de 5-11 ani în țări precum SUA, Israel și Austria. De altfel, în Statele Unite au fost vaccinați deja 900.000 de copii.

Valeriu Gheorghiță a precizat că CNCAV a demarat activitatea de organizare a campaniei de vaccinare pentru copiii de 5-11 ani.

La acest moment sunt centralizate solicitările din fiecare județ pentru organizarea de centre de vaccinare pentru copii. Va exista și posibilitatea de vaccinare la medicii de familie.

„Sperăm ca până la finalul lunii să fim gata cu pregătirile logistice. Se lucrează și la optimizarea platformei de vaccinare. (…) E foarte important să avem dozele specifice. Vorbim de flacoane diferite, flacoane multidoză, cu 10 doze, iar doza e de circa 10 micrograme, o treime din doza pentru adulți. Eficacitatea este de peste 90% în prevenirea bolii simptomatice”, a arătat  Gheorghiță.