MENIU

România se pregătește de al treilea val de infectări cu coronavirus - Când e așteptat să crească din nou numărul de cazuri

Coronavirus

Este așteptat un al treila val al pandemiei să lovească și în România. 

România s-ar putea confrunta cu un al treilea val al pandemiei de coronavirus. Este anunțul alarmant al autorităților. Asta în contextul apariției de noi tulpini, cu o contagiozitate mult mai ridicată.

„Vorbim acum de tulpina din Marea Britanie. S-ar putea ca în scurt timp să vorbim și de tulpina din Africa de Sud, pentru că încep deja să fie raportări în Europa de prezență a acestei tulpini. Tulpina din Marea Britanie are câteva particularități, în principal cea care vizează copiii, având o rată de transmitere și de contagiozitate mai mare la această grupă de persoane, deci deja avem un plus de grijă. De asemenea, rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte țări ar trebui  să ne dea și nouă de gândit”, a declarat duminică, Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

 „Pentru că ne gândim că este foarte posibil să apară un val 3 și la noi, drept care suntem în discuții în perioada aceasta și cred că vom definitiva un prim pas mare săptămâna viitoare. Va fi pe reorganizarea sistemului spitalelor COVID, non-COVID”, a detaliat secretarul de stat.

„Trebuie să ne adaptăm la ceea ce avem acum - o scădere a numărului de cazuri -, dar să lăsăm posibilitatea ca în cazul în care numărul de cazuri crește, să ne putem rapid replia pe creșterea accesibilității pacienților COVID, dar mai ales pe o îngrijire de calitate a acestora. Deci, se lucrează și sperăm să venim săptămâna viitoare cu un plan în acest sens”, a anunțat Andreea Moldovan.