MENIU

România, premiată la Cannes. "Toto şi surorile lui", cel mai bun film din cinematografele franceze

România, premiată la Cannes. "Toto şi surorile lui", cel mai bun film din cinematografele franceze

Premiu pentru România la Cannes. Documentarul regizorului român, Alexander Nanău: "Toto şi surorile lui" a primit premiul Radio France Culture, pentru cel mai bun film lansat în cinematografele franceze în ultimul an. Documentarul de lungmetraj a fost filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din Bucureşti.

"Toto şi surorile lui" spune povestea lui Totonel, un băiat de 10 ani şi a tinerelor Andreea, 14 ani şi Ana, 17 ani. Cei trei copii aşteaptă ca mama lor să se întoarcă de la închisoare. În lipsa unui părinte, fiecare dintre ei învaţă cum să supravieţuiască pe cont propriu.

Premiul câştigat de regizorul Alexander Nanău este acordat anual de Radio France Culture celui mai bun film lansat în cinematografele franceze în ultimul an. Toto și surorile lui va fi lansat pe DVD în Franța în data de 17 mai.

Până acum, documentarul lui Alexander Nanău a fost onorat cu peste 30 premii la diferite festivaluri. A fost nominalizat la secţiunea cel mai bun documentar din cadrul European Film Awards şi a câştigat în acest an Cinema Eye Honors- Spotlight Award, în Statele Unite ale Americii. Totodată, anul trecut, a primit Premiul Gopo pentru cel mai bun documentar şi a fost nominalizat la TIFF pentru cel mai bun film românesc.