MENIU

România nu mai face față - OMS și mai multe țări se mobilizează pentru a ne ajuta să depășim valul 4 de coronavirus

Coronavirus

Valul 4 de coronavirus a lovit România din plin și mai multe țări dar și OMS se implică pentru a ne ajuta să depășim momentul dificil.

România devine bolnavul Europei. Țara noastră este pe primul loc la numărul deceselor provocate de COVID raportat la un milion de locuitori. Ne situăm cu mult în fața Bulgariei, aflată pe locul doi. Situația este atât de gravă, încât aproape întreg continentul, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății, se mobilizează să ne trimită echipamente, medicamente, doctori și să ne preia din pacienți.

O delegație de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății vor veni în România pentru a da o mână de ajutor autorităților în lupta cu valul 4 al pandemiei.

Dr Dorit Nitzan, director de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății,a subliniat faptul că Romania este o tara cu care OMS-ul are relatii foarte bune, iar faptul ca romanii nu se vaccineaza e „dureroasa”. Dr Nitzan a spus: „Incercam sa vedem ce putem face ca sa ajutam Romania. E devastatoare situatia. Primul pas o sa fie o incercare de a vaccina pe toti cei care vor sa se vaccineze. O sa facem tot ce putem. Acum incercam sa gasim medicamente ca sa le putem trimite in Romania”,a spus Nitzan, conform Flux24.

Informația a fost confirmată și de Alexandru Rafila.

”Da, am informații în acest sens. Am discutat cu directorul general al OMS și el și-a exprimat îngrijorarea față de situația din România.

În ceea ce privește vaccinarea, mâine va avea loc o teleconferință a celor de la INSP cu experții de la OMS.”, a spus Rafila la un post de știri.

 

Mai multe articole despre:
coronavirus valul 4 oms