MENIU

România în Schengen. Care este cheia progresului aderării. Ce spune ministrul Cătălin Predoiu

Care este cheia progresului aderării la Schengen. Foto/Arhivă

Ministrul de Interne consideră că una dintre cheile principale în progresul aderării României la Spațiul Schengen este o foarte bună colaborare între forțele de poliție.

Întrebat ce măsuri trebuie să ia Românie în perioara următoare, ministrul de Interne a arătat că, pe de o parte, sunt o serie de măsuri care trebuie concertate la nivel european.
 
”Se discută chiar la nivelul Consiliului JAI, acest tip de măsuri, astfel încât procedurile să fie în acord cu ce se întâmplă la ora acesta în spaţiul Schengen, pe frontierele aeriene şi navale. Chestiuni care ţin de la dotări tehnice până la modul de procesare a vizelor. Pe de altă parte, noi trebuie să consolidăm Poliţia de Frontieră şi în termeni de resursă, şi în termeni de proceduri, şi în termeni de cooperare poliţienească, aş vrea să accentuez acest lucru”, a subliniat Predoiu. 

”În opinia mea, cheia progresiei în dosarul Schengen va fi o foarte bună cooperare poliţienească, nu numai cu Austria ci şi cu toate statele din jurul României, toţi vecinii României. Cooperarea poliţienească şi combaterea migraţiei ilegale sunt argumentele cele mai puternice pe lângă cele politico-diplomatice pe care le avem în această discuţie privind Schengen.