MENIU

România, făcută de rușine în presa străină după "războiul între bande" din PSD

Scena politică din țara noastră este din noua în atenția presei internaționale. „Sforarul României supraviețuiește rebeliunii din partid. Este un război între bande”, scrie Financial Times.

Evident, articolul este despre Liviu Dragnea și despre ședința Comitetului Executiv de ieri, cea în care liderul PSD a fost reconfirmat în funcție.

În București nu este vorba despre lipsa democrației, continuă sursa citată anterior, ci de puterea corupției. În articol a fost menționată și îngrijorarea celor care îl contestă pe Dragnea.

"Partidul Social Democrat, aflat la guvernare în România, și-a confirmat în funcție președintele, vineri seara, în ciuda recentei sale condamnări pentru abuz de putere", titrează Associated Press.

Colegii i-au solicitat lui Dragnea să demisioneze, dar membrii partidului au votat în favoarea acestuia, Dragnea nu poate deveni prim-ministru din cauza unei condamnări din 2016 pentru fraudă electorală, se mai spune în știrea agenției, preluate de Business Insider.

După terminarea ședinței care a durat peste opt ore, cifrele votului au fost neclare, fiind vorba de informații contradictorii, sesizează presa internațională.

Associated Press amintește că, în luna iunie, Dragnea a fost condamnat pentru abuz de putere și condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare: "Colegii de partid spun că ar trebui considerat nevinovat până la pronunțarea unei hotărâri definitive".

În ciuda condamnării și a cazului din tribunal, Dragnea conduce cu mână forte partidul la șefia căruia se află din anul 2015, mai notează sursa citata.

Mai multe articole despre:
PSD presa străină cex psd