MENIU

România, "copilul-problemă" al UE. Premierul Tudose, izolat la Bruxelles

Tudose și Juncker

Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, europarlamentarul Siegfried Mureşan, consideră foarte grav faptul că niciunul dintre preşedinţii instituţiilor europene nu a acceptat să participe la conferinţa de presă susţinută de premierul Mihai Tudose, aflat în vizită oficială la Bruxelles.

,,Începând de astăzi, suntem oficial copilul-problemă al Uniunii Europene", a scris Siegfried Mureşan, pe pagina sa de Facebook.

,,Niciunul dintre preşedinţii instituţiilor europene nu a acceptat să iasă în conferinţă comună cu prim-ministrul Guvernului României, Mihai Tudose, iar acesta s-a văzut nevoit să ţină singur conferinţa de presă din subsolul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană", a adăugat europarlamentarul.

,,Este un lucru nemaivăzut pentru un prim-ministru al unui stat membru al Uniunii Europene", a mai comentat Siegfried Mureşan, care a punctat că, pe 15 februarie 2016, când fostul premier Dacian Cioloş a fost la Bruxelles, acesta a avut o conferinţă de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Europarlamentarul a rememorat şi faptul că, la începutul acestui an, preşedintele Juncker nu a vrut să participe la conferinţa fostului prim-ministrul Sorin Grindeanu, dar l-a delegat pe prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans, pentru acest lucru.

,,Acum am ajuns şi mai rău. Ruşine tuturor parlamentarilor care au votat acest guvern! Liderilor europeni le este ruşine cu cei care conduc astăzi România. Cu acest Guvern, România nu ocupă locul pe care îl merităm în Europa", a încheiat europarlamentarul.

Mai multe articole despre:
Mihai Tudose