MENIU

România a făcut primul pentru a deveni independentă energetic. Biomasa este recunoscută drept combustibil

Iuliean Horneț, inventatorul care revoluționează producerea de energie electrică și termică

România a făcut marți primul pas spre dobândirea independenței energetice. Parlamentarii din comisiile de specialitate au introdus biomasa în rândul combustibililor. Se încheie astfel primul episod din lupta pe care o duce de ani de zile inventatorul Iulian Horneț, cel care a inițiat mai multe sisteme pe bază de deșeuri care pot produce energie electrică și termică foarte ieftină. 

"Este lupta prin care am adus în prima etapa biomasa la stadiul de combustibil pentru că ea din 2007-2008 nu mai era combustibil, era deșeu. (...) Biomasa este singura sursă reală de energie regenerabilă a României care nu era finanțată, nu a fost niciodată finanțată. Asta înseamna că românii au șansa să primească energie ieftină, curată, atât pentru confortul și sănatatea cetățeanului," a afirmat inventatorul Iulian Horneț.

Acesta a pus la punct un sistem funcțional care produce energie electrică și termică folosind gunoiul. Iar ceea ce a reușit pune țara noastră pe harta invențiilor importante din lume.

Invențiile lui Iuliean Horneț au ajuns deja în peste zece țări din lume, iar prin aplicarea tehnologiei sale, România și-ar putea dobândi independența energetică.

"Am creat un nou combustibil pentru termocentrale. Avem biomasa 55%, punem deșeu menajer și nâmol de epurare 25% si avem carbune 20%. Ulei de piroliză care este azi motorina. are 9.800 de kilocalorii pe kilogram. Dintr-o tonă de cauciuc reciclat obtinem 400 de litri de motorină".

Mai multe articole despre:
biomasa energie hornet centrale biomasa