MENIU

Români arestați după ce au jefuit sute de biserici în SUA - Prejudiciu de sute de mii de dolari

6 români arestați în SUA

Șase români au fost arestați în Statele Unite ale Americii pentru că au jefuit peste 600 de biserici. Hoții furau cecurile cu donații din cutiile poștale ale lăcașelor de cult și scoteau apoi banii direct de la bancomat. Daunele se ridică la peste 700.000 de dolari, potrivit Realitatea Plus. 

Operațiunea hoților nu dura mai mult de 30 de secunde. Aceștia parcau mașinile în fața bisericilor și goleau cutiile poștale. Primii membri ai bandei au fost prinși luna trecută, iar ceilalți, doi soți din România, au fost prinși în urmă cu o săptămână, în timp ce încercau să fugă în Mexic. Toți cei 6 români locuiau la aceeași adresă din Orlando, statul Florida.

”Împărțeau cecurile între ei și le depozitau în mai multe conturi bancare cu ajutorul bancomatelor”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției din Florida, Shane Polland.

Hoții depuneau banii în ATM-uri, deoarece era sigura metodă prin care puteau lua bani de pe cecuri care nu erau pe numele lor. Conform anchetatorilor, într-o singură zi cei şase hoţi au reuşit să fure de la nu mai puţin de 85 de biserici.

”Ce este mai grav este că toate bisericile au fost afectate de această pandemie, iar unii dintre membrii mai în vârstă ai bisericii noastre trimiteau cecuri prin poștă. Nu aveau încredere în transferurile online de bani. Să te gândești că cineva poate da târcoale și să fure din cutiile poștale poate fi deznădăjduitor”, a declarat un pastor. 

Din donaţiile furate, hoţii români şi-au cumpărat maşini, haine şi mâncare, iar o mare parte din bani au fost trimiși prin transferuri bancare în România.

”Acum vor trebui să dea socoteală pentru comportamentul lor, la fel cum toți trebuie să facem. Speranța mea este că acum s-au oprit din aceste fapte, să aibă un proces de conștiință prin care să realizeze că ce au făcut este greșit și că sunt pe o cale greșită. Pentru că există speranță pentru ei”, a mai spus pastorul Brent Lauder. 

Polițiștii din Florida spun că niciuna dintre persoanele arestate nu avea declarat vreun loc de muncă.

 

 

Mai multe articole despre:
romani arestati in sua jaf biserici sua