MENIU

Român, condamnat și expulzat din Ungaria pentru trafic de imigranți clandestini

Un român a fost expulzat, luni, din Ungaria și i s-a interzis să revină, în această țară în următorii doi ani, după ce a fost condamnat la 20 de luni de închisoare cu suspendare, de un tribunal din Budapesta, pentru că a încercat să treacă 22 de imigranți sirieni cu camionul în Germania, relatează agenția MTI.

Șoferul român, ale cărui identitate și vârstă nu sunt precizate de către MTI, a fost oprit de poliție într-un spațiu de serviciu de pe autostrada M1, pentru un control de rutină. El a fost arestat după ce pasagerii săi nu au fost în măsură să prezinte documente de identitate, informează HotNews.ro

Totodată, un tribunal regional a dispus arestarea preventivă a unui cetățean sârb suspectat că a încercat să treacă ilegal 29 de imigranți ilegali, în Austria, potrivit Zsolt Kopasz, procurorul-sef din Csongrad. Mai mult, potrivit poli'iei, acesta a fost de acord să transporte imigranți trecuți ilegal din Serbia în Ungaria către Austria, cu furgoneta sa, în schimbul sumei de 1.000 de euro de persoană.

Anchetatorii au stabilit că sârbul a pătruns în Ungaria pe la punctul de frontieră de la Roszke, pe 14 august, după prânz, apoi a cumpărat toate vinietele necesare pentru a ajunge în Austria și și-a parcat vehiculul într-un loc dinainte stabilit. El a luat ulterior la bordul furgonetei 17 imigranți sirieni și 12 irakieni, dar s-a rătăcit și s-a întors la Roszke.

Vehiculul a fost verificat la postul de frontieră de la Roszke, iar șoferul sârb și imigranții ilegali au fost plasați în arest preventiv. Procedurile penale sunt în curs, a precizat procuratura.

Peste 2.000 de imigranți, ținuți închiși în incinta unui stadion de pe insula Kos, Grecia

 



Mai multe articole despre:
Ungaria expulzare român trafic de imigranţi