MENIU

Rodica Ciolacu, medic Spitalul Floreasca: 14 răniți în stare gravă în continuare

<p>Imagini dramatice: Intervenția ISU la Club Colectiv</p>

Medicul Rodica Ciolacu a informat astăzi că 14 dintre pacienții răniți în incendiul din clubul Colectiv aflați internați la Spitalul Floreasca din Capitală se află în continuare în stare gravă.

“În acest moment nu se poate face niciun prognostic pe termen lung. Încercăm să depunem toate eforturile pentru toți cei 14 pacienți. Pacienții sunt destul de gravi în continuare. În fiecare zi suferă proceduri de chirurgie plastică specifice și fiecare minut pe care îl câștigăm din viața lor pentru noi este o victorie”, a declarat doctorul Rodica Ciolacu.

Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat luni, 2 noiembrie: Am constatat că pacienţi sunt într-o stare critică şi gravă, mă interesează să aibă tot ce le trebuie. Spitalul are tot ce le trebuie, avem deschidere şi vom aproba orice cerere, cu orice vor avea nevoie.

Ioan Lascăr, şef Secţia Chirugie, de la Spitalul Floreasca, declara, tot luni: Va fi un drum lung. Programul nostru a început de dimineaţă cu introducerea în sala de operaţie a tuturor pacienţilor arşi. După evaluarea de astăzi facem o distincţie între stările de sănătate ale pacienţilor: 6 pacienţi în stare critică, restul sunt intubaţi şi în stare gravă. Unul dintre pacienţi a venit în stop la noi şi este unul dintre cei în stare critică.

Până în prezent nu avem nicio problemă legată de sânge, la Spitalul Floreasca.

În privinţa spitalelor mobile, în cadrul acestui tip de accident, tratamentul înseamnă transportarea în maximă urgenţă şi maximă securitate a pacientului la spital.

Reprezentanta secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca a precizat: Pacienţii nu sunt uşor de îngrijit. Toate substanţele chimice pe care le-au respirat dau diferite efecte, sunt foarte nocive pentru căile respiratorii, dau edem şi apoi leziuni pe plămâni. Spre binele acestor pacienţi, binele se construieşte încet, răul vine dintr-o dată: un spasm, un stop cardiac şi aşa mai departe".

Bilanțul negru al deceselor provocate de tragedia din clubul Colectiv este de 32 de tineri decedați.

Medicii fac eforturi supraomeneşti să-i stabilizeze pe cei 135 de răniţi, internați în cele 11 spitale din Bucureşti. Cei mai mulţi dintre ei sunt şi acum conectaţi la aparate, în secţiile de Terapie Intensivă. În continuare, situaţia rămâne critică pentru 90 de persoane.