MENIU

Robert Negoiță, pus în așteptare. Marcel Ciolacu: Decizia privind revenirea în partid va fi luată împreună cu Gabriela Firea VIDEO

Marcel Ciolacu a revenit asupra declarației privind revenirea lui Robert Negoiță în partid. Liderul PSD a precizat că această decizie va fi luată în urma consultărilor cu colegii, în special cu Gabriela Firea. 

Marți, Ciolacu a declarat că și-ar dori ca Robert Negoiță să revină în partid. Întrebat despre o posibilă plecare din partid a Gabrielei Firea, liderul PSD a răspuns că ”între oamenii politici există și anumite derapaje și supărări interne”, dar crede că ”interesul PSD va depăși aceste mici neînțelegeri.”

Ulterior, într-o conferință de presă, Ciolacu și-a nuanțat afirmația, amintind că Negoiță a făcut unele greșeli, inclusiv față de Gabriela Firea, și că decizia privind revenirea sa în partid va fi luată după discuții cu colegii. 

”Știm cu toții, este colegul meu, este prietenul meu Robert Negoiță, dar fiecare dintre noi ne asumăm anumite decizii pe care le luăm în parcursul nostru politic. Domnul Robert Negoiță, din punctul meu de vedere și nu numai al meu, a făcut anumite greșeli, chiar unele vizavi de doamna Gabriela Firea. Decizia ca Robert Negoiță să revină în PSD va fi o decizie pe care o s-o iau cu colegii mei, inclusiv cu doamna Gabriela Firea. Nu este o decizie pe care s-o ia președintele partidului pentru că nu mi se pare corect”, a spus Ciolacu. 

Gabriela Firea, care se opune revenirii lui Negoiță în PSD, a declarat că partidul trebuie să se pregătească pentru viitoarele alegeri, din 2024, cu oameni respectabili, nu cu dezertori. 
”Este opinia dânsei și o respect în consecință. Nu o să iau o decizie cu privire la revenirea unui coleg din partid, care la un moment dat a plecat, poate într-un moment dificil al partidului, până nu mă voi consulta cu colegii mei, în speța respectivă cu doamna Gabriela Firea, colega mea”, a adăugat liderul PSD. 

Reamintim că Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, le-a transmis la începutul anului colegilor săi din filiala București că se va opune ”cu toată fermitatea” revenirii lui Robert Negoiță în PSD și că ”va merge până în pânzele albe”.