MENIU

Risipă de bani publici: Primăria Focșani a dat 100.000 de euro pentru trimiterea unor plicuri care s-au întors la destinație

La Focșani, primăria își permite risipă bugetară la plic. Municipalitatea a plătit 100.000 de euro pentru trimiterea unor plicuri care s-au întors la primărie, pentru că destinatarii nu erau acasă. 

Primarul PSD Cristi Misăilă a precizat în cadrul unei emisiuni televizate că instituția pe care o conduce a încheiat un contract cu o firmă specializată pentru distribuirea, cu confirmare de primire, a deciziilor anuale de impunere pentru toți cetățenii din municipiu.

Conform declarațiilor edilului, contractul a avut o valoare de 500.000 de lei, însă cele mai multe plicuri s-au întors la primărie din cauză că destinatarii nu au fost găsiți acasă, ceea ce înseamnă că s-au cheltuit bani degeaba, conform presei locale.

Mai mult decât atât, lista cu persoanele către care s-au emis deciziile de impunere a fost publicată și pe site-ul Primăriei Focșani, existând suspiciunea că s-au încălcat regulile GDPR. Consilierul local PNL Corneliu Gheoca cere primarului să-i pună la dispoziție informațiile legate de transmiterea plicurilor de impunere către cetățeni.

„A fost publicată pe site-ul Primăriei “lista debitorilor” , în baza articolelor din Codul Fiscal. Nedumerirea mea, în calitate de consilier local, este daca s-au respectat întrutotul prevederile articolului 47 din Codul Fiscal și doresc să mi se prezinte borderoul de transmitere a plicurilor care conțineau deciziile de impunere pentru contribuabili pe suport de hârtie. Conform spuselor primarului, suma cheltuită pentru aceasta procedura a fost de circa 500.000 lei. Enorm! Mai mult decât atât, ar fi o discuție, din punct de vedere juridic, privind prevederile GDPR și sper ca  instituțiile abilitate să se autosesizeze în acest caz”, a precizat consilierul local PNL Corneliu Gheoca, potrivit vrancea24.ro.

Mai multe articole despre:
primaria focsani bani risipa