MENIU

Rezultatul măcelăririi legislației de către PSD: Gheorghe Dincă poate scăpa de închisoarea pe viață

Măcelărirea legislației penale de către PSD i-ar aduce lui Gheorghe Dincă, cel care a mărturisit că a comis două crime, o pedeapsă mai ușoară dacă ar fi condamnat.

Este concluzia Asociației ”Inițiativa pentru Justiție”.

Astfel, Gheorghe Dincă nu poate face închisoare pe viață pentru că are peste 65 de ani, iar după executarea a jumătate din pedeapsă va putea fi eliberat condiționat, potrivit Realitatea TV.

Mai mult, nici autoritățile care nu au reușit să o salveze pe Alexandra nu vor putea fi trase la răspundere.

Citește și: STS a răspuns solicitării realitatea.net! Iată orele și minutele la care Alexandra Măceșanu a fost reapelată de 9 ori

Asta pentru că în cazul în care se va stabili că oficiali din poliție sau parchet nu și-au făcut datoria, aceștia nu vor răspunde penal pentru abuz în serviciu, deoarece nu au obținut foloase materiale de pe urma neexercitării atribuțiilor.

Gheorghe Dincă, reţinut în cazul dispariţiei fetei de 15 ani din Olt, a recunoscut astăzi că a ucis-o pe adolescentă, precum şi pe fata de 18 ani dispărută din aprilie.

Se iau măsuri pentru sistemul 112. Dar nu de acum :)

Abia în urma cumplitelor crime din Caracal se iau măsuri și în privința sistemului 112. 

Raed Arafat a anunțat o ordonanță de urgență prin care să fie implementată metoda care să permită localizarea apelurilor prin 112.

Modernizarea întregului serviciu ar urma să dureze doi ani așa că, până atunci, șeful DSU face un apel către oameni: să descarce aplicația "Apel 112", chiar dacă nu e sută la sută sigură.

Mult așteptata modernizare a sistemului 112 se face abia după tragedia care a îngrozit o țară întreagă. Până în luna septembrie ar urma să fie adoptată o ordonanță de urgență, prin care să se implementeze sistemul AML, de localizare a apelurilor date la 112.

Mai multe articole despre:
gheorghe dinca