MENIU

Rezultatele financiare ale Ryanair, afectate de greva piloţilor

Rezultatele financiare ale Ryanair, afectate de greva piloţilor

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a avertizat luni că în perioada verii preţul mediu al biletelor va fi mai redus decât se estima, din cauza concurenţei ridicate, a vremii deosebit de calde din nordul Europei şi a incertitudinilor provocate de o serie de greve, transmit Bloomberg şi Reuters.

În trimestrul doi din 2018, profitul companiei irlandeze a scăzut cu 20%, din cauza declinului rezervărilor, a costurilor mai mari cu angajaţii şi cu combustibilul.

Dar profitul trimestrial de 319 milioane de euro (374,4 milioane de dolari) este în linie cu estimarea precedentă a companiei şi uşor peste previziunile analiştilor, de 305 milioane de euro.

"Deşi numărul biletelor vândute în trimestrul doi din 2018 a depăşit uşor estimările noastre, dificultăţile din ultima perioadă şi aşteptatul impact al grevelor vor afecta rezultatele companiei", a afirmat directorul general, Michael O'Leary.

Veniturile au urcat cu 9% în trimestrul doi din acest an, la 2,08 miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 2,04 miliarde de euro.

Ryanair şi-a menţinut estimările privind obţinerea unui profit înainte de taxe de 1,25 - 1,35 miliarde de euro în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2019, în scădere faţă de nivelul record de 1,45 miliarde de euro realizat în anul precedent. Este primul declin din 2014.

Sursa: agerpres.ro

Mai multe articole despre:
avion bilete de avion companie Ryanair