MENIU

Rezultate Medicină 2018 Bucureşti - UMF Carol Davila

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. UMF Carol Davila Bucureşti publică rezultatele la Admitere Medicină 2018.

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti Listele provizorii (generate după admitere, înaintea contestațiilor) cu rezultatele concursului de admitere, verificate şi aprobate de Comisia Centrală de Admitere, se aduc la cunoştinţa celor interesaţi prin afişare pe pagina de internet a universitatii şi la sediile facultăţilor, la loc vizibil, specificându-se ora şi data afişării.

Lista candidaţilor admişi se afişează în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut și în limita locurilor finanţate de la buget acordate fiecărei facultăţi în parte. Lista candidaţilor respinşi se afişează în ordine alfabetică.

Rezultatele concursului de admitere devin definitive (finale) după soluţionarea contestaţiilor.

Listele definitive (generate după soluționarea contestațiilor) ce cuprind rezultatele definitive și incontestabile ale concursului de admitere vor fi afişate la avizierele facultăţilor după termenul de contestaţii şi rezolvare a acestora.
După afișarea rezultatelor definitive (finale), actele candidaţilor respinşi se restituie acestora, la cerere, pe baza cărţii de identitate, în cel mult 48 de ore de la depunerea cererii, fără perceperea vreunei taxe. Actele pot fi restituite şi persoanelor care prezintă împuternicire notarială legalizată.

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. Contestațiile privind conținutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri s-au putut depune la comisiile de admitere ale fiecărei facultăți (respectiv la secretariatele fiecărei facultăți) în ziua de 25 iulie 2018, între orele 13:00 – 15:00. 

GRILE MEDICINĂ 2018. Ce subiecte s-au dat la UMF Carol Davila Bucureşti

Conform reglementărilor legale în vigoare, UMF “Carol Davila” Bucureşti poate şcolariza, pentru anul universitar 2018-2019, în limita locurilor aprobate de către Senat, studenţi în regim cu taxă, care au susţinut concurs de admitere, dar nu au obţinut punctaj/notă corespunzătoare locurilor bugetate în ordine descrescătoare a punctajelor/notelor (Tabel 1).

Candidaţii interesaţi de această formă de şcolarizare vor depune cerere la Decanatele Facultăţilor.

Analizarea şi aprobarea cererilor se va face în perioada următoare concursului de admitere (conform calendarului ce va fi anunțat).

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. Lista candidaţilor admişi în regim cu taxă va fi afişată la Secretariatul fiecărei facultăţi.

Pentru a dobândi calitatea de student, candidaţii acceptaţi la forma cu taxă, trebuie să achite prima tranşă a taxei, în cuantum de 4500 lei pentru Medicină, Medicină dentară, Farmacie şi 3000 lei pentru FMAM (conform calendarului ce va fi anunțat). În caz contrar, pierd dreptul de înmatriculare ca student în anul universitar 2018-2019.

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. Contestaţii

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. Contestaţiile privind conţinutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri se înregistrează la comisiile de admitere ale facultăţilor şi se depun în termen de 2 ore de la finalizarea probei scrise. După acest termen nu mai este posibilă contestarea conţinutului întrebărilor sau a corectitudinii grilei oficiale de răspunsuri.

Contestaţiile privind conţinutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspuns se analizează de către o comisie de specialişti. Decizia acestei comisii este definitivă. Dacă în urma contestaţiilor privind conţinutul întrebărilor sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri comisia apreciază că există întrebări care prezintă vicii de formulare, aceste întrebări sunt anulate (hotărârea luată urmând a fi consemnată într-un proces verbal semnat de toţi responsabilii grupurilor de lucru). Anularea întrebărilor duce la anularea punctelor acordate la întrebările respective, pentru toţi candidaţii. În urma analizării contestaţiilor, punctajele comunicate în sali pot suferi modificări.

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. Contestaţiile privind rezultatele probelor scrise (punctaj) se înregistrează şi se depun, în timpul programului de lucru, la secretariatele facultăţilor în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor (începând cu ora şi data afişării acestora). Candidaţii pot contesta doar propriile rezultate.

Lucrările/chestionarele de concurs constituind obiectul contestaţiei privind rezultatele probei scrise (punctaj) se recorectează, prin citire computerizată (rescanare), în prezenţa candidatului care a depus contestaţia iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afişare, în termen de 24 de ore de la expirarea termenului de rezolvare a contestaţiilor.

După expirarea termenului de rezolvare și de răspuns la contestații, decizia comisiei de contestaţii privind rezultatul concursului de admitere este definitivă și nu mai poate fi modificată.

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. Înmatricularea candidaților

Înmatricularea candidaților declarați admiși în urma concursului de admitere se face prin decizie a rectorului Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București. După aprobarea înmatriculării, studenții sunt înscriși în Registrul matricol unic (RMU) cu un număr unic valabil pentru întreaga perioadă de școlarizare la specializarea/specializările/programul/programele de studii la care au fost admiși și semnează contractul de școlarizare.

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. Alte precizări privind concursul de admitere în UMF “Carol Davila”, sesiunea iulie 2018:

La admiterea în ciclul de studii universitare de licenţă pot candida cetăţenii membri ai Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, în aceleaşi condiţii prevazute de lege pentru cetăţenii români, inclusiv în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare. 

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. Subiecte examen și bareme. Concurență prea mare

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. La înscrierea acestor categorii de candidaţi este necesară recunoaşterea studiilor efectuate de către aceştia în ţările de domiciliu, realizată de către Direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale din România.

La admiterea în ciclul de studii universitare cu predare în limba româna, cetaţenii statelor mai sus menţionate au obligaţia să prezinte un Certificat de competenţă lingvistică pentru limba română eliberat de Disciplina de Limbi moderne a UMF “Carol Davila”. 

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. 2 candidaţi pe loc

În Capitală, aproximativ 3.000 de candidați se bat pentru cele 1.402 locuri scoase la concurs de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila". Mulți dintre ei vor să învețe în țară, dar au de gând să profeseze în străinătate. 

"S-au înscris 2.976 de candidaţi, dintre care 12 sunt absolvenţi care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 26 sunt olimpici naţionali sau internaţionali. Aceştia, cu excepţia celor 26 de olimpici care sunt declaraţi deja admişi, vor concura pentru ocuparea celor 1.100 de locuri, finanţate de la bugetul de stat, scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei", se arată într-un comunicat de presă trimis de U.M.F. "Carol Davila" din Bucureşti.

Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la Facultatea de Medicină, aproape 2.000 de persoane pentru cele 569 de locuri.

"Pentru cele 569 locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.823 de candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 485 de candidaţi/171 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 199 de candidaţi/171 de locuri, iar pentru FMAM (4 ani de studiu), 290 de candidaţi/110 de locuri, in timp ce pentru cele 79 de locuri alocate altor specializari FMAM (3 ani de studiu) s-au inscris 179 de concurenţi", se mai arată în comunicatul de presă.

Dintre candidaţi, 26 sunt premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie. Totodată, 12 dintre cei 2.976 de candidaţi au obţinut nota maximă la examenul de bacalaureat.

Pentru candidaţii ale căror medii de admitere, nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 302 de locuri cu taxă.

Sursa citată anunţă că pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2018-2019, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) au fost scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei 1.402 de locuri, dintre care 1.100 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 302 locuri cu taxă. 

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. UMF Bucureşti scoate la concurs 1.402 locuri. Sunt aproape 3.000 de candidaţi

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. Anul trecut, la examenul de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti au concurat 2.996 de candidati pentru ocuparea celor 1.000 de locuri la buget.

În UMF „Carol Davila” București, pentru ciclul de studii universitare de licență, admiterea se organizează pe domenii de licență la următoarele specializări:

a) specializări cu reglementare sectorială în U.E.

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. Medicină – 360 credite (durata de studii 6 ani)
Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. Medicină Dentară – 360 credite (durata de studii 6 ani)
Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. Farmacie – 300 credite (durata de studii 5 ani)
Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. Moașe și Asistență Medicală – 240 credite (durata de studii 4 ani)

b) specializări cu reglementare generală în U.E. – 180 credite (durata de studii 3 ani)

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. Balneofiziokinetoterapie şi recuperare

Rezultate Medicina 2018 Bucuresti. Tehnică Dentară