MENIU

REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO: Narcis Ianău a LUAT BAC-ul 2014 cu NOTĂ BUNĂ

Narcis Iustin Ianău, Românii au talent

REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Puştiul care a impresionat cu vocea sa la "Românii au talent", Narcis Ianău, s-a descurcat onorabil la examenul de Bacalaureat. Tânărul, care a absolvit Colegiul Naţional de Artă "George Apostu" din Bacău, a obţinut media 8,31 în urma evaluării de la Bac.

REZULTATE BACALAUREAT 2014 EDU.RO. Liceele din judeţul Bacău sunt printre instituţiile de învăţământ care au cea mai mare rată de promovare la această ediţie de Bacalaureat. La Colegiul de Artă "George Apostu", nu mai puţin de 86,31% dintre elevi au luat examenul, printre care şi Narcis Ianău, tânărul care i-a lăsat cu gura căscată pe telespectatori la "Românii au talent", scrie click.ro.

Ianău s-a dovedit a fi bun la Geografie, unde a luat nota 9, însă mai puţin pregătit la Istorie, disciplină la care a luat doar 7,5. Un 8,45 la Limba şi literatura română i-a asigurat o medie satisfăcătoare de 8,31. Pentru Ianău, promovarea Bacalaureatului nu a fost decât o slabă consolare. Tânărul ţinteşte mai sus, dar nu are bani pentru a-şi finanţa studiile.

A sosit momentul adevărului. Absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de BACALAUREAT află în cele din urmă notele. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat deja, duminică, situaţia promovării examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea iunie - iulie 2014. 

Află nota ta de pe EDU.RO.

Peste 40 la sută dintre absolvenţii de liceu au picat examenul de bacalaureat. Cu toate acestea, rata de promovare este mai mare cu trei la sută decât în urmă cu un an, anunţă ministerul Educaţiei. Îngrijorătoare este, însă, rata absenteismului. Aproape jumătate dintre cei care ar fi trebuit să susţină examenul maturităţii în acest an nu s-au prezentat.

REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Aproape 60% dintre cei care au susţinut Bacalaureatul în acest an au reuşit să promoveze examenele. O situaţie mult mai bună decât în anii trecuţi, când doar 45-50% dintre absolvenţii de liceu luau note de trecere. Grav este însă că rata absenteismului a fost una uriaşă, iar zeci de mii de elevi nu s-au prezentat la examene.

În anul 2013-2014 am avut in clasele a 12 inscrisi aproape 200.000 de elevi. În plus, ar trebui sa-i adaugam si pe cei care anul trecut au picat examenul de Bacalaureat, alti 100.000, pentru a vedea numarul total al celor care ar fi trebuit in acest an sa se prezinte la Bac. Aproape 300.000. Cu toate acestea, nu s-au inscris decat putin peste 160.000. Din acestia insa, scadem alti 15.000, care nu s-au mai prezentat la examen. Si vedem astfel o rata a absenteismului URIASA - aproape 160.000 de candidati nu s-au prezentat in anul 2014 la examenul maturitatii.

Ministerul Educatiei a publicat notele pe site-ul www.edu.ro, iar azi acestea vor fi afişate şi la avizierele şcolilor. Cei nemulţumiţi vor putea depune contestaţii până la ora 16. În cazul în care nu au promovat Bacalaureatul, pot susţine din nou testele în luna august, la cea de-a doua sesiune.


REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Potrivit acestuia, elevii care nu au promovat examenul vor fi sprijiniți pentru a obține performanță în viitor.

"Există, desigur, o departajare în funcție de performanțe, dar este foarte important că elevii care nu au promovat Bacalaureatul în sesiunea de vară vor fi sprijiniți pentru a obține performanță în viitor. Ei nu sunt și nu trebuie să se simtă abandonați", susține Pricopie.

MEN a anunțat că 59,18% dintre absolvenții de clasa a XII-a au promovat bacalaureatul în sesiunea iunie — iulie 2014, după centralizarea a 99,62% din date, proporția fiind mai mare cu 3% comparativ cu situația parțială centralizată în iulie 2013, când era de 55,52%. 

REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Elevii care au susţinut examenul de BACALAUREAT 2014 vor primi rezultatul final pe 7 iulie şi acestea vor fi afişate EDU.RO. Potrivit metodologiei examenului de BACALAUREAT 2014, absolvenţilor care nu au promovat BACALAUREATUL li se vor recunoaşte probele la care au obţinut media 5.

REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Potrivit metodologiei publicate pe EDU.RO în cazul nepromovarii examenului examenului de bacalaureat, pot fi Recunoscute în sesiunile urmatoare, la cerere, rezultatele la evaluarile sustinute conform art.41, alin. (1) lit. A, B, C si D, respectiv rezultatele la probele scrise prevazute la art.41, alin. (1) lit. E. care au fost promovate cu cel putin nota 5.

REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Candidatii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003, pot solicita recunoasterea unora dintre probele promovate în anii mentionati, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.

REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Candidii care au fost eliminati de la o proba, pentru frauda sau tentativa de frauda, nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceştia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune dupa cea în timpul careia au fost eliminaţi.

REZULTATE BAC 2014 EDU.RO. Candidaţii care au fost înscriţi la examen fara a îndeplini condiţiile legale de înscriere sau care au beneficiat de informaţii, documente sau alte forme de sprijin, obţinute pe cale frauduloasa, care le-au facilitat rezolvarea subiectelor, situatii constatate de organele în drept, sunt eliminaţi din examen. Daca frauda este constatata în centrul zonal de evaluare, lucrarile sunt anulate şi candidatii sunt considerati eliminati din examen. În situaţia în care frauda este constatata dupa încheierea examenului de bacalaureat, comisia de bacalaureat judeţeana/a municipiului Bucureşti modifica rezultatele examenului, în sensul ca respectivul candidat este considerat eliminat din examen. Daca diploma de bacalaureat a fost completata, dar nu a fost eliberata candidatului, ea este anulata.

REZULTATE BAC 2014 EDU.ROPentru candidatii aflaţi în situatia menţionata la alin. (3), carora le-a fost eliberata diploma de bacalaureat, inspectoratul şcolar propune instantei de judecata anularea diplomei obtinute în urma fraudei dovedite.