MENIU

Rezultate BAC 2019. Note MICI pe EDU.RO. Va fi un val de contestații

Rezultate BAC 2019 în sfârșit pentru absolvenții de liceu din România. Emoțiile ”țin” doar până la ora 12, când elevii vor afla ce notă au luat la BAC.

Rezultate BAC 2019 în sfârșit pentru absolvenții de liceu din România. Emoțiile au ”ținut” doar până la ora 10:30, când elevii au aflat cât au luat la BAC. 

NOTELE sunt AICI

Se așteaptă note foarte mici la BAC 2019. Astfel, astăzi, după afișarea de rezultate BAC 2019, va fi probabil un val de contestații. La română, subiectul legat de poezia ”Plumb” a dat bătăi de cap elevilor, iar la matematică a fost parcă mai greu decât în alți ani. La ultima probă scrisă, elevii care au dat BAC la geografie nu s-au plâns de dificultate, dar spun că au fost și câteva subpuncte capcană.

Elevii și părinții trebuie să știe că pot depune contestații doar astăzi, până la ora 16. Rezultate BAC 2019 după contestații apar pe 13 iulie.

Rezultate BAC 2019 - Când să faci și când să nu faci contestație

După afișarea de rezultate la BAC 2019, se recomandă să faci contestație doar dacă ai note peste 6. E riscant să ai note între 5 și 6, să faci contestație și apoi să pici BAC-ul.

La fel, dacă media notelor este doar puțin peste 6, este din nou riscant să contestați. O scădere la o materie vă poate aduce și ratarea examenului.

În schimb, dacă sunteți în ”zona sigură” - medie mai mare de 6,50 și note mai mari de 6 la materia la care vreți să contestați nota - este recomandat să depuneți contestație.

La fel, dacă ați ratat BAC-ul, se poate dovedi util să contestați nota, doar nu aveți ce pierde.

Rezultate BAC 2019 - multe facultăți au admitere pe ”dosar”

Rezultatele la BAC se pot dovedi extrem de importante pentru elevi, întrucât o mulțime de facultăți de stat și private organizează admiterea pe bază de dosar. Astfel, contează doar media sau notele de la BAC și mediile din anii de liceu.

În schimb, alte facultăți, în special de stat, organizează admitere tradițională, cu examen.

Există și admitere mixtă, la care contează atât nota de la examenul de admitere, cât și nota de la BAC sau de la unele materii de la BAC.

Rezultate BAC 2019 - Nota 10 e bilet la distracție

Ca și în anii trecuți, elevii care iau 10 la BAC primesc bilete la Untold, celebrul festival de muzică electronică găzduit anual de Cluj Napoca.

Mulți dintre elevii care au dat BAC-ul au profitat (între probe și rezultate) de șansa de a participa - pe banii lor - la Neversea, festival de la malul mării.

Mai multe articole despre:
rezultate bac bac 2019 rezultate bac 2019