MENIU

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014, turul 2. Surpriză neplăcută pentru Iohannis

Rezultate alegeri prezidentiale 2014, turul 2. Transilvania are o prezenţă la vot sub media ţării

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Prezenţa la vot în turul 2, până la ora 10, este superioară celei din primul tur. Totuşi, prezenţa la vot în Transilvania este cu mult sub nivelul ţării.

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Prezenţa la vot în turul 2, până la ora 10, este superioară celei din primul tur. Totuşi, prezenţa la vot în Transilvania este cu mult sub nivelul ţării.

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014 - Cum a votat Transilvania

Transilvania este o regiune care l-a sprijinit enorm pe Klaus Iohannis în primul tur, majoritatea judeţelor votând pentru candidatul ACL. Totuşi, prezenţa la vot până la ora 10 în această regiune a fost de circa 7,5%, mai mică decât în alte regiuni ale ţării.

Niciun judeţ din Transilvania nu apare în top 5 judeţe cu cea mai mare prezenţă la vot în turul 2. Olt, Teleorman, Ilfov, Dâmboviţa şi Dolj sunt judeţele campioane până la ora 10, cu prezenţe la vot de peste 10%.

Muntenia a avut o prezenţă la vot de aproape 10%, la fel ca Dobrogea.

Cea mai scăzută prezenţă la vot până la ora 10 s-a înregistrat în judeţele Harghita şi Covasna, unde circa 5% dintre persoane votasera pana la ora 10 la alegerile prezidentiale 2014, turul 2.

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Prezenta la ora 10 - turul 1 vs turul 2

BEC a anunţat că, până la ora 10, prezenţa la vot din turul 2 a fost de 8,5%, cu două procente mai mare decât prezenţa la vot din primele trei ore ale primului tur. Zeci de persoane aşteaptă să voteze, formând cozi de zeci de metri în diaspora şi în campusurile studenţeşti din marile oraşe universitare româneşti.

Rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale 2014 sunt prezentate de realitatea.net. Prezentam mai intai rezultatele sondajelor efectuate de partide, apoi rezultate exit poll si in cele din urma rezultate BEC.