MENIU

Șefa de la Maternitatea Botoșani, în comisia care va cerceta cazurile de malpraxis din rândul medicilor! Situație revoltătoare

Alexandra Ivanov a murit pentru că nimeni nu a ajutat-o

Caz revoltător în Botoșani! Șefa de la Maternitatea în care gravida de 25 de ani și-a pierdut viața pentru că nu a beneficiat de atenția medicilor a fost aleasă în comisia de disciplină de la Colegiul Medicilor. 

În total, șase medici din județ vor face parte din comisia de disciplină care va avea un mandat de șase ani. Printre ei se numără și Gina Puflea, una dintre șefele de la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean.

În urma votului care s-a putut face atât fizic, cât și online, aceasta a fost susținut de 93 de oameni. Vorbim, practic, despre o comisie formată din medici care judecă suspiciunile de malpraxis din rândul proprie bresle. 

Anterioara comisie a fost funcțională în perioada 2017 – 2023, iar mandatul i-a expirat în acest an.

Mesaje revoltătoare: gravida de 25 de ani care a murit în spitalul din Botoșani a implorat medicii să o ajute

Vă reamintim că tânăra Alexandra Ivanov, mamă a trei copii, a murit la aproape 9 ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoșani. Tânăra nu a beneficiat, timp de aproape șapte ore, de îngrijiri medicale. 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a anunţat că verificările făcute în urma decesului unei tinere însărcinate în 13 săptămâni la Spitalul Judeţean au relevat că, “între orele 00.45 – 07.35 nu au fost consemnate în foaie investigaţii, intervenţii terapeutice şi manevre de îngrijire”.

Apoi starea pacientei s-a agravat brusc, a fost transferată la ATI, unde i-au fost făcute manevre de resuscitare, fără succes.

Medicii legişti au constatat că tânăra în vârstă de 25 de ani a suferit un edem pulmonar, avea insuficienţă cardio-respiratorie, iar sarcina care i se oprise din evoluţie era „complicată infecţios”.

Citește și Alexandru Rafila a comentat pe marginea cazului îngrozitor de la Maternitatea Botoșani: "O femeie care se plânge de dureri atroce trebuie să beneficieze de intervenție terapeutică"